Μητροπολίτης Φθιώτιδας: Οι ιερείς γλείφουμε από το πάτωμα την θεία κοινωνία αν τυχόν πέσει κάτω

Καθησυχαστικός προς τους πιστούς ήταν ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών, σχετικά με την Θεία Κοινωνία και την μεγάλη δημόσια συζήτηση που έχει ξεκινήσει με αφορμή τον κορωνοϊό.

“Πάσχουμε πάντοτε από διπολισμούς από αυτούς οι οποίοι προσεγγίζουν και απαξιώνουν και βλασφημούν έναντι του Μυστηρίου και από αυτούς που δίνουν μια μαγική χροιά στο Μυστήριο λες και η Θεία Κοινωνία είναι πολυβιταμίνη που θα σε κάνει σούπερμαν. O Χριστός είναι η Θεία Κοινωνία.

Δεν είναι το μαγικό το οποίο θα σε κάνει να μην αρρωσταίνεις ή να μην πεθαίνεις. Αλλά δεν μεταδίδει η ίδια τον ιό. Αν κάποιος είναι σίγουρος ότι μεταδίδεται ο ιός ας μας το τεκμηριώσει. Αν γνώριζα ότι ο προηγούμενος πιστός έχει προσβληθεί από κορωνοιό, φυσικά και θα κοινωνούσα αμέσως μετά από εκείνον. Θυμηθείτε πως εμείς οι ιερείς γλείφουμε από το πάτωμα την θεία κοινωνία αν τυχόν πέσει κάτω….Αν με δείτε να εξαφανίζομαι για 15 ημέρες να καταλάβετε ότι κόλλησα. Το κακό είναι ότι θα πρέπει να μπει σε καραντίνα όλος ο νομός αφού συναντιέμαι καθημερινά με πολύ κόσμο….”.

“Οι ιερείς μεταλαμβάνουμε τελευταίοι και αφού με το ίδιο κουταλάκι έχουν κοινωνήσει όλοι οι πιστοί. Δεν βάζουμε στο τάπερ όση κοινωνία περισσέψει” είπε χαρακτηριστικά ενώ στην ερώτηση πως θα έβλεπε κάποιον πιστό να προσέρχεται στην Θεία Κοινωνία με δικό του κουταλάκι, απάντησε πως θα ήταν ένα αστείο που θα αναιρούσε το ίδιο το μυστήριο.

Όσον αφορά στις συναθροίσεις στους Ναούς, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας υπογράμμισε ότι προς το παρόν δεν τίθεται θέμα συζήτησης, όμως αν απαγορευτούν γενικά, τότε η εκκλησία θα αξιολογήσει την κατάσταση. “Δεν είναι όμως μόνο οι Θείες Λειτουργίες. Τελούνται μυστήρια. Πως θα απαγορεύσουμε στις οικογένειες στην περίπτωση μιας κηδείας να αποχαιρετήσουν τους νεκρούς τους;”

Πηγή: lamianow.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα