Μητροπολίτης Άνθιμος: Η Εκκλησία δέχεται τα πυρά του κόσμου για την μη επέμβαση στο Σκοπιανό

Η Εκκλησία δεν θα παρέμβει στο Σκοπιανό ζήτημα, σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, ο οποίος ανέφερε πως ουδέποτε υπήρξε εμπλοκή.

Μιλώντας σήμερα στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, έκανε λόγο για στοχευμένα δημοσιεύματα, σημειώνοντας πως η Εκκλησία δέχεται τα πυρά του κόσμου για την μη

επέμβαση στο Σκοπιανό. «Η υπόθεση αυτή ήρθε μέσα από τον λαό, δεν δημιούργησαν οι Μητροπόλεις τις προϋποθέσεις», είπε χαρακτηριστικά.

«Συναντούμε την απαίτηση του κόσμου που λέει "γιατί δεν μιλάτε;", "γιατί δεν κάνετε σύναξη να μιλήσετε στον λαό για να αποτραπεί οτιδήποτε θα μείωνε τη θέση μας ως οντότητας κράτους;". Εμείς, όμως, δεν έχουμε κάνει τίποτα και δεν προκαλέσαμε», υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Άνθιμος, ενώ ανέφερε πως χθες έφτασε στα χέρια του πρόταση από Μητροπόλεις που βρίσκονται σε περιοχές βορειότερες της Θεσσαλονίκης να υπάρξει αντίδραση από πλευράς Εκκλησίας, προκειμένου να μη χαθεί το όνομα «Μακεδονία» για την Ελλάδα.

Παράλληλα, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, διευκρίνισε ότι οι 32 Μητροπολίτες που εμπλέκονται στο ζήτημα των Σκοπίων προσανατολίζονται, χωρίς, όμως, να έχουν λάβει κάποια τελική απόφαση, στη διενέργεια τελετουργίας κι όχι διαδήλωσης. «Είμαστε 32 μητροπολίτες που, αν θέλουμε να εμπλακούμε στο ζήτημα, θα κάνουμε τελετουργία στον Άγιο Δημήτριο, μετά μία ομιλία και όχι κάποια διαδήλωση, όλα τα άλλα είναι υπερβολές», πρόσθεσε.

Ακόμη, ο Μητροπολίτης Άνθιμος ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κάποια σχέση της Εκκλησίας με το συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 21 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα