Μήνυμα Ν. Κοτζιά στους Σκοπιανούς: Το μέλλον ανήκει στη φιλία μας

«Το μέλλον ανήκει στη φιλία μας» είναι το μήνυμα του τέως υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά προς τους πολίτες της ΠΓΔΜ, σε αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο MIA.

Η συμφωνία των Πρεσπών, επιμένει ο Νίκος Κοτζιάς, θα έχει θετικές επιπτώσεις στη φιλία μεταξύ των δύο εθνών, μόλις αποτελέσει καθημερινότητα για τους πολίτες και στις δύο πλευρές των συνόρων.

Ο τέως υπουργός δηλώνει στο πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων

ότι «μόλις περάσει ένα διάστημα δύο – τριών ετών από την κύρωση της συμφωνίας και από τις δύο χώρες, και όλοι δουν ότι η ζωή αλλάζει μόνο προς το θετικότερο με αυτή τη συμφωνία, και ότι ούτε εμείς παίρνουμε τα Σκόπια από εσάς, ούτε εσείς τη Θεσσαλονίκη από εμάς, και όλες αυτές τις ηλιθιότητες που λέγονται, τότε νομίζω ότι θα περπατώ γελώντας στους δρόμους των Σκοπίων».

Κατά τη συνέντευξή του, ο κ. Κοτζιάς εκφράζει τη βεβαιότητα ότι τις φιλικότερες σχέσεις μεταξύ των κρατών της Ευρώπης θα τις έχουν η Βόρεια Μακεδονία, όπως αναφέρει την ΠΓΔΜ και η Ελλάδα.

«Δε νομίζω ότι θα πεθάνω χωρίς να επιστρέψω στη χώρα σας… Εξάλλου, έχω το δικαίωμα να επιστρέψω… Πιστεύω ότι η χώρα σας είναι όμορφη. Πρέπει να σας πω ότι τα Σκόπια μού άρεσαν περισσότερο με χιόνι» σημειώνει χαριτολογώντας στην ανταποκρίτρια του ΜΙΑ.

«Αν ήμουν νέος και είχα χρήματα, θα αγόραζα ένα μεγάλο κτήμα στις Πρέσπες για να κτίσω ένα σπίτι εκεί» σημειώνει μεταξύ άλλων ο Νίκος Κοτζιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μήνυμα Ν, Κοτζιά, Σκοπιανούς,minyma n, kotzia, skopianous