Μετρό Θεσσαλονίκης: Στενεύει από Ιανουάριο η Βενιζέλου - Κλείνει το κομμάτι κάτω από την Εγνατία το καλοκαίρι

Για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν με αφορμή την κατασκευή του σταθμού "Βενιζέλου" του Μετρό Θεσσαλονίκης, μίλησε στο περιθώριο του εορτασμού της Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας των εργαζομένων στα υπόγεια έργα, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος.

Ο κ. Μυλόπουλος τόνισε πως με ειδική φροντίδα και χειρουργικές επεμβάσεις η Αττικό μετρό κατάφερε να μην κλείσει καθόλου η Εγνατία κατά τη διάρκεια της

κατασκευής του σταθμού στη Βενιζέλου.

"Είναι μεγάλο κέρδος ότι δεν θα κλείσει η Εγνατία ούτε ένα λεπτό και θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως σήμερα. Η οδός Βενιζέλου δεν θα κλείνει ποτέ ολόκληρη. Όποτε θα κλείνει το πάνω μέρος θα είναι ανοιχτό το κάτω και όποτε θα κλείνει το κάτω θα είναι ανοιχτό το πάνω. Προσπαθούμε να υπάρχουν οι λιγότερες δυνατές οχλήσεις γατί είναι κρίμα το μετρό να κατασκευάζεται και να λειτουργεί και να υπάρχει όχληση . Το μετρό έρχεται να αλλάξει τη συγκοινωνιακή κυκλοφορία να βοηθήσει το περιβάλλον και τον πολιτισμό με την ανάδειξη των αρχαίων ευρημάτων", τόνισε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό.

Η οδός Βενιζέλου αναμένεται να στενέψει από τον Ιανουάριο ενώ το καλοκαίρι, όποτε και ο κυκλοφοριακός φόρτος είναι μικρότερος, αναμένεται να κλείσει το κομμάτι της κάτω από την Εγνατία.

Παράλληλα ο κ. Μυλόπουλος ανέφερε πως πλέον δεν υπάρχουν εκκρεμότητες στο μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς όλες έχουν διευθετηθεί, επισημαίνοντας πως ο μόνος αντίπαλος είναι ο χρόνος.

"Πρέπει να είμαστε πιστοί σε ένα πολύ σφιχτό αλλά και ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα και να παραδώσουμε το έργο στην ώρα του", δήλωσε ο πρόεδρος της Αττικός Μετρό, τονίζοντας πως ήδη παραδίδονται δρόμοι στην κυκλοφορία. Μάλιστα ανέφερε πως το 2018 θα ανοίξουν κι άλλοι δρόμοι όπως η Μοναστηρίου από το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό μέχρι το Βαρδάρη.

Από την πλευρά της η προϊσταμένη της εφορίας αρχαιοτήτων πόλης Θεσσαλονίκης, Πολυξένη Βελένη πρόσθεσε ότι οι εργασίες κατάχωσης των αρχαιοτήτων στον σταθμό της Βενιζέλου θα έχουν ολόκληρωθεί μέχρι τον Ιανουάριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα