Μέσω playoffs ο πρωταθλητής στη νέα Super League- Playouts για τον υποβιβασμό

Το πρωτάθλημα της σεζόν 2019/20 θα περιλαμβάνει playoffs για τον τίτλο του πρωταθλητή, για τις θέσεις 1 ως 6, όπως αποφασίστηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. της Super League. Επίσης, θα υπάρχουν playouts για τον υποβιβασμό, στα οποία θα παίξουν οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 7 ως 14.

Η εναλλακτική πρόταση για πρωτάθλημα με ενδιάμεσο γύρο, του αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ και πλέον προέδρου της διοργανώτριας αρχής, Μηνά Λυσάνδρου,

τελικά απορρίφθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του συνεταιρισμού.

Οι ομάδες συμφώνησαν στο πλάνο της επαναφοράς των playoffs (μετά τη σεζόν 2016/17) από τα οποία θα προκύπτει και η ανάδειξη πρωταθλητή, αντί της πρότασης για ενδιάμεσο γύρο. Η διαδικασία θα αφορά τις θέσεις 1-6, δηλαδή τον τίτλο και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Αντίστοιχα οι ομάδες που βρίσκονται στις θέσεις 7-14 θα αγωνιστούν σε διαδικασία playouts και τις θέσεις του υποβιβασμού. Υπενθυμίζεται πως το εναλλακτικό σενάριο ήταν να παίζουν playoffs οι ομάδες 1-4, σε άλλη διαδικασία οι ομάδες 5-6 για την τελευταία θέση που οδηγεί στην Ευρώπη και οι 7-14 για τον υποβιβασμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ψηφίστηκε ομόφωνα από τα μέλη του συνεταιρισμού, με μοναδική επιφύλαξη από τον Ολυμπιακό, ότι οι ομάδες θα κουβαλήσουν αυτούσιους τους βαθμούς που θα έχουν μαζέψει στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ήτοι στις 26 προηγούμενες αγωνιστικές.

Έτσι, στον γύρο των playoffs για την ανάδειξη του πρωταθλητή θα γίνονται γνωστές και οι ομάδες που θα παίρνουν τις θέσεις για τα προκριματικά του Champions League και του Europa League. Μια ομάδα εκ των έξι θα μένει χωρίς ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Εξάλλου, μένει να γίνει γνωστός ο τρόπος με τον οποίο θα διεξάγονται τα playouts κι αν θα υποβιβάζονται οι δυο τελευταίοι ή αν ο πρότελευταίος θα δίνει επιπλέον αγώνα μπαράζ με τον δεύτερο της βαθμολογίας της Super League 2.

Keywords
Τυχαία Θέματα