Μέρκελ: Μόνη λύση για τη Βενεζουέλα οι εκλογές

Μόνη λύση για τη Βενεζουέλα, οι νέες ελεύθερες εκλογές υποστήριξε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, αμφιβάλλοντας για τις εκλογές του 2018 στην χώρα, που έφεραν ξανά στην εξουσία τον Νικολάς Μαδούρο.

«Θέλουμε να συμβάλουμε στην εξασφάλιση ότι δεν θα υπάρξει κλιμάκωση,

αλλά να βοηθήσουμε επίσης τον λαό της Βενεζουέλας να είναι σε θέση να προωθήσει τα δικά του συμφέροντα. Και αυτό είναι εφικτό μόνο με νέες εκλογές», τόνισε η Μέρκελ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο.

Την ελπίδα ότι θα βρεθεί κοινή γραμμή της Ε.Ε. εξέφρασε από την πλευρά του και ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας.

«Αυτή τη στιγμή, γενναίοι άνθρωποι έχουν βγει στους δρόμους εκεί για να ταχθούν υπέρ της δημοκρατίας κι εναντίον της καταπίεσης στη χώρα τους», δήλωσε ο Μάας, στο περιθώριο του άτυπου συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών στη Ρουμανία.

Για τον λόγο αυτό επαφίεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση να υιοθετήσει ενιαία στάση αναφορικά με το αν θα αναγνωρίσει τον αυτοανακηρυγμένο μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαϊδό, συμπλήρωσε ο Μάας.

Οι κυβερνήσεις της Γερμανίας και πολλών άλλων ευρωπαϊκών χωρών έχουν δώσει στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο προθεσμία ως μεθαύριο Κυριακή να προκηρύξει νέες γενικές - προεδρικές και βουλευτικές - εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα