Μένουμε σπίτι: Συμβουλές για να φροντίσεις μόνη σου τα μαλλιά σου!

Το τελευταίο διάστημα ζούμε όλοι μια νέα πραγματικότητα λόγω του κορωνοϊού. Η ζωή μας δεν θυμίζει σε τίποτα την προ covid εποχή και πολλές από τις καθημερινές μας συνήθειες έχουν αλλάξει λόγω και των περιορισμών που έχουν τεθεί.

Πολλές από τις επιχειρήσεις που σχετίζονται με την περιποίησή μας έχουν βάλει υποχρεωτικά λουκέτο, μεταξύ αυτών και τα κομμωτήρια. Πλέον όλοι μας καλούμαστε να φροντίσουμε μόνοι μας τα μαλλιά μας και ιδιαίτερα οι γυναίκες, για τις οποίες το εγχείρημα είναι λίγο δυσκολότερο. Δεν χρειάζεται άγχος,

λύσεις υπάρχουν και μας τις δίνουν οι ειδικοί για να φροντίσουμε μόνοι μας την εικόνα μας μέχρι να επανέλθουμε στις παλιές μας συνήθειες.

Η Ραλλού Ουσουλτζόγλου, ιδιοκτήτρια του κομμωτηρίου Dolls and Guys συμβουλεύει: "Τώρα που ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ κάν'το μόνη σου" και δίνει τα απαραίτητα tips:

1) Αν τα μαλλιά σας χρειάζονται βαφή και πρέπει να πάτε στην δουλειά σας τώρα που είναι κλειστά τα κομμωτήρια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπρέι για κάλυψη λευκών που μπορείτε να προμηθευτείτε και από τα σούπερ μάρκετ. ΠΡΟΣΟΧΗ: Κατά την χρήση του, ψεκάζουμε από μακριά βάζοντας πάνω μας μια πετσέτα. Εάν πάλι δεν το έχετε στο σπίτι σας, μια πρόχειρη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε μάσκαρα ματιών για όσες έχουν σκούρα μαλλιά η σκιά ματιών σε καφέ αποχρώσεις για τις πιο ανοιχτόχρωμες.

2) Για να αποφύγετε μια...καταστροφή, μην βάψετε τα μαλλιά μόνη σας αν δεν μιλήσετε με τον προσωπικό σας κομμωτή που θα σας συμβουλέψει για την κατάλληλη απόχρωση .

3) Για τις γυναίκες που έχουν σγουρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά, εκτός ότι πρέπει να λούζονται με εξειδικευμένο σαμπουάν-conditioner, πρέπει οπωσδήποτε να φορέσουν μια μάσκα μαλλιών για αναδόμηση και να την αφήσουν πάνω στα μαλλιά χωρίς να την ξεβγάλουν. Είναι ένα πολύ ωραίο μυστικό για υγιή μαλλιά. Αφού τα τυλίξετε με μια πετσέτα έχοντας πάνω την θεραπεία, τα αφήνετε μέχρι να απορροφηθεί η υγρασία. Έπειτα κάνετε δύο πλεξούδες ανάλογα με το μήκος των μαλλιών σας. Εαν δεν μπορείτε, κάνετε μια αλογοουρά την οποία θα ενυδατώνετε καθημερινά με ένα έλαιο της αρεσκείας σας.

4) Για τα μαλλιά που είναι λεπτά και λιπαρά, είναι ευκαιρία μια που είστε κλεισμένες στο σπίτι να ΜΗΝ τα λούσετε. Οσο περίεργο και αν σας φαίνεται, είναι το μόνο πράγμα που θα σταματήσει την λιπαρότητα τους και θα επαναφέρει το ph στα κανονικά επίπεδα. Δοκιμάστε το. Μπορεί τις πρώτες μέρες να μην σας αρέσει, αλλά είμαι σίγουρη ότι το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει.

5 ) Για τα σπαστά μαλλιά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μάσκα μαλλιών. Την αφήνετε για δέκα λεπτά και έπειτα την ξεβγάζετε. Μετά θα στεγνώσετε υπομονετικά τα μαλλιά σας με την βοήθεια μιας χτένας, όπως όταν τα ξεμπερδεύουμε. Αφότου στεγνώσουν τελείως θα έχετε ένα όμορφο ισιωμένο μαλλί, διατηρώντας το με κάποιο έλαιο τις επόμενες μέρες. Να θυμάστε πάντα ότι τα μαλλιά χρειάζονται υγρασία για να είναι υγιή. Αν τώρα θέλετε σγουρά μαλλιά, χρησιμοποιήστε την φυσούνα στην χαμηλή θερμοκρασία, μαζί με τα κατάλληλα προϊόντα (αποφεύγοντας τον αφρό γιατί τα αφυδατώνει).

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΜΟΡΦΕΣ, ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΕΣ!

*Το κομμωτήριο Dolls and Guys βρίσκεται στην οδό Φιλικής Εταιρείας 9, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Τηλ.: 231 022 4590

Keywords
Τυχαία Θέματα