Μένουμε Σπίτι: Tips για να φροντίσουμε μόνες μας τα νύχια μας!

Μέσα στα πολλά θέματα που έχουμε να διαχειριστούμε το τελευταίο διάστημα κατά το οποίο ισχύουν οι περιορισμοί λόγω του κορωνοϊού είναι και το θέμα της προσωπικής περιποίησης. Μπορεί να μην είναι πρώτιστο, ωστόσο η φροντίδα του εαυτού μας βοηθά και στην καλύτερη ψυχολογία, την οποία έχουμε τόσο πολύ ανάγκη αυτές τις μέρες. Το Thestival, σε συνεργασία με το Chic Saloni, σας δίνει χρήσιμες συμβουλές για να περιποιηθείτε τα νύχια σας όσο τα κομμωτήρια και τα ινστιτούτα αισθητικής παραμένουν κλειστά. Ρίξτε μια ματιά στις οδηγίες και... κάνετε beauté στο σπίτι!

ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ

Μουλιάζουμε

τα νύχια μας για 5-10 λεπτά σε ένα μπολάκι με ζεστό νερό, Θαλασσινό αλάτι (Αυτό που έχουμε σπίτι μας) και λίγες σταγόνες λεμονιού, μαλακώνοντας έτσι και τα επωνύχια μας.

Στη συνέχεια, τα σκουπίζουμε με μια πετσετούλα και ξεκινάμε να λιμάρουμε τα νύχια μας προς μια κατεύθυνση για να πετύχουμε το σχήμα που θέλουμε. Ιδανικά με χάρτινη λίμα.

Σπρώχνουμε απαλά τα επωνύχια μας με ένα ξύλινο pusher ,ή μεταλλικό ότι έχουμε στο σπίτι μας και τα κόβουμε αν χρειαστεί με ένα ψαλιδάκι προσεχτικά. Καθαρίζουμε για τυχόν υπολείμματα.

Στη συνέχεια εάν θέλουμε να τα βάψουμε, δεν ξεχνάμε να βάλουμε βάση για να μην κιτρινίζουν τα νύχια μας από τις χρωστικές που μπορεί να περιέχει το βερνίκι μας.

Εάν δεν έχουμε λαδάκι για επωνύχια βάζουμε ελαιόλαδο ώστε να παραμένουν ενυδατωμένα.

Tips

1.Το αγγουράκι αναγνωρίζεται για τα καλλυντικά του οφέλη. Aυτό οφείλεται στην ενυδατική του δράση η οποία βελτιώνει την εμφάνιση του δέρματος και ενισχύει την ανάπτυξη του νυχιού . Κόβουμε το αγγούρι (με φλούδα και σπόρους) το χτυπάμε στο μίξερ έως ότου αποκτήσει μια κρεμώδης υφή και εφαρμόζουμε για 15 λεπτά σε όλο το χέρι και στα νύχια. Για έξτρα ενυδάτωση τυλίγουμε με σελοφάν. Έπειτα ξεπλένουμε.

2.Επίσης το μασάζ νυχιών είναι πολύ αποτελεσματικό και βοηθάει πολύ στην ανάπτυξη τους. Αυτό συμβαίνει γιατί διεγείρει την ροή του αίματος βελτιώνοντας την κυκλοφορία εντός της περιοχής. Το ιδανικό θα είναι να το κάνουμε αμέσως μετά το πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό αλλιώς με κάποια ενυδατική κρέμα.

3.Για κατεστραμμένα και ταλαιπωρημένα νύχια βάλτε τα νύχια σας σε ένα δοχείο με φυτικό έλαιο ή ελαιόλαδο για ένα τέταρτο. Κάθε μέρα για ένα μήνα. Μόλις περάσει ο μήνας συνεχίζεται να το κάνετε για 2 φορές την εβδομάδα, τα αποτελέσματα θα σας εντυπωσιάσουν.

4.Αυτή τη δύσκολή περίοδο προσπαθήστε να καταπολεμήσετε το άγχος σας και προτιμήστε να έχετε βαμμένα νύχια ώστε να αποφεύγεται το μάσημα των νυχιών γιατί θα αποδυναμωθούν και θα καταστραφούν.

ΠΕΝΤΙΚΙΟΥΡ

Μουλιάζουμε τα ποδαράκια σε ζεστό νερό με σαπούνι, μια κουταλιά του γλυκού αλάτι, μια κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα και λίγες σταγόνες λεμονιού για 10-15 λεπτά.

Στη συνέχεια σκουπίζουμε καλά και προσεκτικά ανάμεσα στα δάχτυλα. Για τους διαβητικούς ενδείκνυται το καλό στέγνωμα ακόμη και με το πιστολάκι μαλλιών.

Στη συνέχεια κόβουμε τα νύχια μας με προσοχή, στην ευθεία χωρίς να δημιουργήσουμε γωνίες και χωρίς να τα στενέψουμε. Τα λιμάρουμε εάν χρειαστεί προς την ίδια κατεύθυνση και χρησιμοποιούμε ιδανικά χάρτινη λίμα.

Συνεχίζουμε με πίλινγκ και έπειτα καλό ξέβγαλμα και στο τέλος εφαρμόζουμε ενυδατική κρέμα. Για έξτρα ενυδάτωση τυλίγουμε με σελοφάν για 15 λεπτά μαζί με την ενυδατική.

Στο τέλος ,εάν δεν έχετε λαδάκι επωνυχίων χρησιμοποιήστε λιγάκι ελαιόλαδο στα επωνύχια για να παραμείνουν μαλακά.

Πίλινγκ

Μία κούπα κρυσταλλική ζάχαρη, δύο κουταλιές μαγειρικής σόδας, δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 2 κουταλιές της σούπας μέλι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί έτσι ώστε να ενωθούν τα υλικά και στην συνέχεια απλώνουμε και αρχίζουμε να τρίβουμε σε όλο το πέλμα και από την πάνω πλευρά και ανάμεσα στα δάχτυλα και ειδικά στην περιοχές που είναι πιο σκληρές ,συνήθως στη φτέρνα.

Το συγκεκριμένο πίλινγκ θα διώξει τα νεκρά κύτταρα θα μαλακώσει και θα ενυδατώσει την περιοχή βελτιώνοντας αισθητά την όψη του πέλματος.

Tips

1.Εάν τα νύχια μας είναι κίτρινα ή αν υπάρχει υποψία μύκητα έως ότου βγούνε τα αποτελέσματα τα μουλιάζουμε σε χλιαρό νερό με μια κουταλιά της σούπας βορικό οξύ. Κάθε βράδυ για 2 εβδομάδες. Στη συνέχεια στεγνώνουμε πολύ καλά.

Καλή επιτυχία και καλή δύναμη από την ομάδα του Chic saloni!

Info:

Ευαγγελίστρια,Πανεπιστημίου 12
Τηλ.2313097596
FB :Chic saloni
INSTAGRAM: Chic_saloni12

Keywords
Τυχαία Θέματα