Μενδώνη: Η ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας από την κυβέρνηση είναι στάση ευθύνης

Για στάση ευθύνης από την πλευρά της κυβέρνησης έκανε λόγο η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, η οποία ανακοίνωσε στην Βουλή την κατάθεση της τροπολογίας που δίνει τον τίτλο στον Ολυμπιακό.

Όπως είπε χαρακτηριστικά… «Η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει τη συνοχή της κοινωνίας, να μην επιτρέψει ένα νέο κοινωνικό διχασμό με αφορμή το συγκεκριμένοι θέμα του ποδοσφαίρου, αυτό είναι το πρώτιστο μέλημα μας».

Αναλυτικά η

δήλωση της.

«Η ρύθμιση που προτείνει η κυβέρνηση ασφαλώς σέβεται την αυτοτέλεια και το αυτοδιοίκητο των ομοσπονδιών οι οποίες θα εφαρμόσουν με τα αρμόδια όργανα τους τη ρύθμιση. Αυτό που αλλάζει είναι η δυνατότητα επιμέτρησης της ποινής εντός του πλαισίου που καθορίζει ο νομοθέτης.

Όταν απειλείται με διχασμό η ελληνική κοινωνία που είναι τραυματισμένη από το πρόσφατο παρελθόν και προσπαθεί να ανακάμψει, η ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας εκ μέρους της κυβέρνησης είναι μια στάση ευθύνης.

Η ενότητα είναι αναγκαίος πόρος προόδου όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά και ευρύτερα. Η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει τη συνοχή της κοινωνίας, να μην επιτρέψει ένα νέο κοινωνικό διχασμό με αφορμή το συγκεκριμένοι θέμα του ποδοσφαίρου, αυτό είναι το πρώτιστο μέλημα μας.

Στην παρούσα φάση η χώρα έχει να αντιμετωπίσει διάφορα κρίσιμα θέματα που δεν αφήνουν περιθώρια για ένταση ή διχασμό ανάμεσα στους πολίτες της».

Keywords
Τυχαία Θέματα