Με πολιτικό - σατιρικό κόμικ στην τελική ευθεία για τις εκλογές ο Χρ. Γιαννούλης (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Έναν πρωτότυπο τρόπο να στείλει τα δικά του μηνύματα και να έρθει πιο κοντά με τους νέους επέλεξε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης.

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα o κ. Γιαννούλης κατά την οποία παρουσίασε τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού "Κοιτάμε Μπροστά" για τους νέους, έγινε και η "αποκάλυψη" του πρωτότυπου αυτού τρόπου.

Ειδικότερα, η ομάδα του "Κοιτάμε Μπροστά" επέλεξε ένα κόμικ, μέσα από το οποίο με αρκετή δόση χιούμορ

αλλά και αυτοσαρκασμού σχολιάζονται πολιτικά πρόσωπα της επικαιρότητας και γίνεται μια προσπάθεια οι νέοι να προβληματιστούν με αυτά.

Δεσπόζουσα θέση στο εν λόγω κόμικ έχει ο νυν περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και βασικός αντίπαλος του κ. Γιαννούλη, Απόστολος Τζιτζικώστας ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο έχει και ο ίδιος ο Χρήστος Γιαννούλης.

"Σεβόμαστε τον αντίπαλό μας μέχρι εκεί που πρέπει". σχολίασε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ενώ σε ό,τι αφορά στη δική του παρουσία στο χιουμοριστικό έντυπο τόνισε πως και στην προσωπική του ζωή, ακόμη και τις πιο δύσκολες καταστάσεις, τις αντιμετωπίζει με ψυχραιμία, γενναιότητα και χιούμορ.

Όπως ανέφερε ο κ. Γιαννούλης, θα ακολουθήσουν και άλλα τεύχη ενώ αστειευόμενος είπε πως από την 3η Ιούνη θα διανέμεται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, από τον νέο περιφερειάρχη.

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Χρήστος Γιαννούλης παρουσίασε τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού «Κοιτάμε Μπροστά» για τους νέους.

Όπως είπε, το πρόγραμμά του περιλαμβάνει μεταξύ άλλων

Συμμετοχή της Περιφέρειας σε όλες τις ερευνητικές προτάσεις και έργα καινοτόμων ιδεών που την αφορούν
• Υποτροφίες σε φοιτητές που ερευνούν λύσεις για την Κεντρική Μακεδονία και διετής απασχόληση για την εφαρμογή τους
• Κοιτίδες Επιχειρηματικότητας σε κάθε περιφερειακή ενότητα για την υποστήριξη των Startups
• Ημέρες Καινοτομίας (Innovation days) για τη δικτύωση των ερευνητών με τις Επιχειρήσεις
• Προώθηση των συμπράξεων ερευνητών και επιχειρήσεων από την Κεντρική Μακεδονία σε διεθνή συνέδρια και εκθέσεις
• Αναβάθμιση της λειτουργίας του Περιφερειακού Μηχανισμού Υποστήριξης Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας
• Δημιουργία κάμπινγκ για νέους σε ελεύθερους δημόσιους χώρους σε Πιερία και Χαλκιδική

Όπως τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, θα πρέπει να να υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τους νέους και όχι απλά αποσπασματικές ενέργειες.

Κατηγόρησε παράλληλα τόσο τη διοίκηση του Παναγιώτη Ψωμιάδη στη Νομαρχία όσο και εκείνη του Απόστολου Τζιτζικώστα σημειώνοντας πως όσα έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, "έγιναν με τραγικά πρόχειρο τρόπο".

Σημείωσε επίσης την ανάγκη για εξωστρέφεια της Κεντρικής Μακεδονίας λέγοντας πως οι δράσεις θα πρέπει κλιμακωτά να βγαίνουν προς τα έξω με πρώτο στόχο τα Βαλκάνια και δεύτερο την Ευρώπη.

Σε ό,τι αφορά στη χρηματοδότηση των δράσεων για τους νέους, ο κ. Γιαννούλης είπε πως τα απαιτούμενα ποσά θα αντληθούν από τα προγράμματα ΕΣΠΑ 2014-2020.

Άσκησε μάλιστα δριμεία κριτική στην τωρινή διοίκηση της ΠΚΜ κατηγορώντας την πως όλα αυτά τα χρόνια δεν απορρόφησε κονδύλια σχετικά με το Πεδίο Έρευνας και Καινοτομίας.

"Το πεδίο της Έρευνας – Τεχνολογίας και Καινοτομίας είναι ενδεικτικό της έμφασης που δίνει ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην καινοτομία, όταν αφήνει τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας του προεκλογικού του κέντρου. Από τα 123 εκατομμύρια ευρώ που μπορούσαν να αξιοποιηθούν, έχουν υλοποιηθεί έργα μόλις 7,5 εκατομμυρίων ευρώ", σημείωσε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Γιαννούλης.

Το παρών στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν μεταξύ άλλων μέλη της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος, Ελευθερία Αγγέλη, Κυριακή Μάλαμα και Μάριος Θεοφιλάτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα