Με... ΠΑΟΚ ξεκινάει σήμερα το 37ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Ανοίγει σήμερα την αυλαία του το 37ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης, μια διοργάνωση που αποτελεί θεσμό για την πόλη και τη Βόρεια Ελλάδα και θα διαρκέσει έως τις 17 Ιουνίου.

Με πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων και τη συμμετοχή περισσότερων από 150 εκδοτών από όλη

τη χώρα, το φεστιβάλ βιβλίου θα μετατρέψει για μια ακόμη χρόνια τη Θεσσαλονίκη σε κέντρο του πολιτισμού και του βιβλίου.

Τα χαρακτηριστικά λευκά σταντ του φεστιβάλ έχουν στηθεί ήδη στην παραλία του Λευκού Πύργου, από το Βασιλικό Θέατρο έως και τη στάση Στρατηγείου και θα προσφέρουν στο κοινό για 17 ολόκληρες ημέρες γεμάτες... βιβλίο.

Στη διάρκεια του φεστιβάλ θα παρευρεθούν πάνω από 300 συγγραφείς στα εκθετήρια, που θα βρίσκονται στην παραλία της Θεσσαλονίκης ,προκειμένου να υπογράψουν βιβλία και να συνομιλήσουν με αναγνώστες.

Το φεστιβάλ θα ανοίξει επίσημα τις πύλες του σήμερα στις 18:30 περιμένοντας τους Θεσσαλονικείς να το επισκεφτούν και να γνωρίσουν τον μαγευτικό κόσμο του βιβλίου.

Την παράσταση από την έναρξη του 37ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης κλέβει η παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα Σωκράτη Εδίρνελη με τίτλο «Το κλεμμένο πρωτάθλημα» και υπότιτλο «Νάτοι Νάτοι οι πρωταθλητές», που αφορά την ομάδα του ΠΑΟΚ. Στην παρουσίαση του βιβλίου ομιλητής θα είναι ο δημοσιογράφος Άκης Σακισλόγλου, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν οι παλαίμαχοι παίκτες του ΠΑΟΚ Χρήστος Τερζανίδης, Φιλώτας Πέλλιος, Γιώργος Κούδας και Γιώργος Τουρσουνίδης.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα ξεκινήσει στις 20:30 και θα γίνει στον άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Τα επίσημα εγκαίνια του 37ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης είναι προγραμματισμένα για το Σαββάτου στις 18:45 στον χώρο, όπου βρίσκεται το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ημέρες διεξαγωγής: 1-17 Ιουνίου

Ώρες λειτουργίας

Καθημερινά από τις 6:30 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ

Τις Κυριακές από το πρωί 11:00 έως 14:00 και το απόγευμα 18:30 - 23:00

Το σημερινό πρόγραμμα

Ώρα: 20:30- 23:00

Παραδοσιακοί χοροί από τον πολιτιστικό σύλλογο Στίβου, «Άγιος Γεώργιος» (ποντιακοί παραδοσιακοί χοροί).
Φουλίδης Γιάννης, χοροδιδάσκαλος

Παρουσίαση βιβλίου: του συγγραφέα Σωκράτη Εδίρνελη με τίτλο: «Το κλεμμένο πρωτάθλημα» και υπότιτλο «Νάτοι Νάτοι οι πρωταθλητές» που αφορά την ομάδα του ΠΑΟΚ και εκδόθηκε από τις εκδόσεις Αλδέ.
-Ομιλητής: Άκης Σακισλόγλου, δημοσιογράφος

Χαιρετισμοί:
Χρήστος Τερζανίδης
Φιλώτας Πέλλιος (πρόεδρος Βετεράνων ΠΑΟΚ)
Γιώργος Κούδας
Γιώργος Τουρσουνίδης.

Απονομή:

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα δοθούν τιμητικές πλακέτες σε πρώην ποδοσφαιριστές της ομάδας της δεκαετίας του '50, συγκεκριμένα στους:

1) Λάμπης Κουϊρουκίδης
2) Λάκης Πρόγιος
3) Γιώργος Χασιώτης
4) Νότης Τσίντογλου
5) Λέανδρος Συμεωνίδης
6) Δημήτρης Μουσελεμίδης
7) Αχιλλέας Σαββίδης

Συντονίστρια εκδήλωσης: Στελίνα Μαργαριτίδου, δημοσιογράφος.

- Παραδοσιακοί χοροί από την χορευτική ομάδα παρουσίασης Μακεδονίας. - Δαγκλή Μαρία , χοροδιδάσκαλος

- Η εκδήλωση θα κλείσει με την μουσική του dj Papa Lunàtico που θα παίξει μουσική και τραγούδια του ΠΑΟΚ ενώ ο συγγραφέας θα υπογράφει το βιβλίο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΑΟΚ, 37ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης,paok, 37o festival vivliou thessalonikis