Με ηχηρά "παρών" αντιπρόεδρος της Βουλής ο Δ. Καμμένος

Μετά την υπερψήφιση των νέων μέτρων ύψους 5,5 δισ. ευρώ που είχαν τεθεί ως προαπαιτούμενο της συμφωνίας της 15ης Ιουνίου στο Eurogroup χωρίς απώλεια για την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν τη διαδικασία εκλογής νέων αντιπροέδρων της Βουλής, για να δηλώσουν το πολιτικό και εσωκομματικό «παρών», προκαλώντας ποικίλα σχόλια.

Η Ευαγγελία Καρακώστα,

ο Μ. Κάτσης, ο Γ. Ψυχογιός, ο Γερ. Μπαλαούρας και ο Ν. Φίλης δήλωσαν «παρών» και αρκετοί απουσίασαν από την ψηφοφορία, θέλοντας να δείξουν ότι διαφωνούν με την επιλογή του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου, για το αξίωμα του Η΄ Αντιπροέδρου της Βουλής.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μεταξύ των απόντων, ήταν και ο Χρήστος Καραγιαννίδης, ο οποίος ωστόσο αμέσως μετά μίλησε ως πρώτος εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, στη συζήτηση επί του πορίσματος της «προανακριτικής» για τους εξοπλισμούς.

Επί 196 παρόντων, ο Δημήτρης Καμμένος έλαβε 182 θετικές ψήφους, με συνολικά 14 «παρών», ενώ 188 ψήφισαν «ναι» και μόλις 8 «παρών» για την υποψηφιότητα του Μάριου Γεωργιάδη εκ μέρους της Ένωσης Κεντρώων ως Θ’ Αντιπρόεδρο.

Η συγκεκριμένη συμπεριφορά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτέλεσε ζήτημα για το Μαξίμου, ενώ συγκέντρωσε ιδιαιτέρως αρνητικά σχόλια εντός της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας από βουλευτές που υποστήριζαν ότι αν οι «διαφωνούντες» ήθελαν πραγματικά να δημιουργήσουν πολιτικό ζήτημα και όχι εντυπώσεις, θα είχαν μπλοκάρει την υποψηφιότητα Καμμένου.

Keywords
Τυχαία Θέματα