Με απόλυτο νικών για το πρώτο του repeat ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ σφράγισε την 19η παρουσία του σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας και θα διεκδικήσει το 6ο τρόπαιο της ιστορίας του στον θεσμό. Ο Δικέφαλος του Βορρά που είναι ο Κυπελλούχος της περσινής σεζόν θα επιδιώξει να διατηρήσει τα σκήπτρα του και να πετύχει κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ άλλοτε στην ιστορία του. Να κατακτήσει δύο διαδοχικούς τίτλους. Το λεγόμενο "repeat".

Βρες όλα τα επίσημα προϊόντα ΠΑΟΚ

στα PAOK FC Official Stores

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι "ασπρόμαυροι" πήγαν σε δύο συνεχόμενους τελικούς Κυπέλλου για τελευταία φορά πριν από 40 χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, τις χρονιές 1977 και 1978 είχαν βρεθεί στον τελικό, δίχως όμως να στεφθούν κυπελλούχοι σε καμία από εκείνες τις δύο σεζόν.

Το μεγαλύτερο ρεκόρ σε συνεχόμενες παρουσίες σε τελικούς ο ΠΑΟΚ το πέτυχε στις αρχές τις δεκαετίας του 70΄, όταν από το 1970 έως και το 1974 είχε βρεθεί πέντε σερί φορές στον τελικό της διοργάνωσης. Το τρόπαιο βέβαια το κατέκτησε τις δύο από αυτές. Το 1972, που ήταν και ο πρώτος τίτλος της ιστορίας του και το 1974.

TO ΑΠΟΛΥΤΟ ΝΙΚΩΝ

Για να καταφέρει ο ΠΑΟΚ να φτάσει στον φετινό τελικό του Κυπέλλου έκανε μία εξαιρετική πορεία με απόλυτο νικών. Κέρδισε και τα 9 ματς της διοργάνωσης σκοράροντας 26 γκολ, ενώ δέχτηκε 6.

Από τις 5 προηγούμενες φορές που ο ΠΑΟΚ κατέκτησε την κούπα του Κυπέλλου, μόνο τις δύο πρώτες είχε καταφέρει να φτάσει στον τελικό με απόλυτο νικών. Το 1972 και το 1974. Στις κατακτήσεις του 2001, του 2003 και του 2017 είχε και ισοπαλίες και ήττες στην πορεία του προς τον τελικό.

Η τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ είχε πάει μόνο με νίκες ως τον τελικό ήταν το 1983, όταν όμως είχε χάσει το τρόπαιο από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Τέλος, ένα ακόμη ρεκόρ που έκανε ο ΠΑΟΚ στο Κύπελλο είναι το σερί διαδοχικών νικών, φτάνοντας τις 11 εάν λάβουμε υπόψιν και τα δύο τελευταία νικηφόρα ματς που είχε στην περσινή σεζόν. Τον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό (4-0) και τον τελικό με την ΑΕΚ (2-1).

Αντίστοιχο σερί, 11 συνεχόμενων νικών σε αγώνες Κυπέλλου είχε και από το 1971 μέχρι το 1973. Ωστόσο, τότε είχε σημειώσει δύο νίκες σε παρατάσεις παιχνιδιών.

Πηγή: sport24.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα