Με 300 ίππους το επόμενο Volkswagen Golf GTI;

Η όγδοη γενιά του Volklswagen Golf θα παρουσιαστεί επίσημα αργότερα μέσα στη χρονιά όμως όπως είναι φυσικό το μοντέλο έχει ήδη απασχολήσει όσο λίγα σε σχέση με την εμφάνιση αλλά και τις προδιαγραφές του.

Η Volkswagen δεν έχει ανοίξει πλήρως τα χαρτιά της ειδικά σε ότι αφορά τις πιο καυτές εκδόσεις GTI και R που θα ακολουθήσουν μετά την πρώτη

παρουσίαση και τις συμβατικές εκδόσεις με το GTI να αναμένεται το 2020.

Οι πιο πρόσφατες φήμες αναφέρουν πως είναι πολύ πιθανό το θρυλικό GTI να έχει πλέον 300 ίππους, δηλαδή πρακτικά την ισχύ που είχε το προηγούμενο R. Αναμφίβολα πρόκειται για μια πολύ σημαντική αναβάθμιση της απόδοσης που όμως αν λάβουμε τον υπ’όψη τον ανταγωνισμό είναι αναγκαία προκειμένου το νέο Golf GTI να συνεχίσει να είναι ένα πρότυπο για την κατηγορία.

Πάντως η αύξηση της ισχύος δεν αναμένεται να επηρεάσει την κλασική μετάδοση της ισχύος στους εμπρός τροχούς, κάτι που βέβαια αποδεδειγμένα δεν αποτελεί μειονέκτημα ή πρόβλημα ήδη ο γερμανικός όμιλος με το Leon Cupra αλλά και το πρόσφατο Golf GTI TCR έχει αποδείξει την ικανότητα να κατασκευάζει πολύ δυνατά μπροσθιοκίνητα μοντέλα. Και φυσικά εάν τελικά το Golf GTI φθάσει στους 300 ίππους είναι σίγουρο πως το τετρακίνητο Golf R θα μπει στην σφαίρα των hyper hatch με ισχύ που πιθανότατα θα ξεπερνά τους 350 ίππους καθώς δεν έχει αποκλειστεί η πιθανότητα να χρησιμοποιεί ακόμα και τον πεντακύλινδρο 2.5 TFSI των 400 ίππων του Audi RS3.

Πηγή: newsauto.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα