Μαθητές έδωσαν "Ραντεβού Ζωής" στην πλατεία Αριστοτέλους για τη δωρεά μυελού των οστών (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση γύρω από τη δωρεά μυελού των οστών, το 28ο Γενικό Λύκειο Τούμπας σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης έδωσαν σήμερα "Ραντεβού Ζωής" στην πλατεία Αριστοτέλους.

Το 28ο ΓΕΛ Τούμπας δημιούργησε μια εικονική επιχείρηση με την μορφή της Κοιν.Σ.Επ -Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση- η οποία μέσω των υπηρεσιών που παρέχει, όπως ο σχεδιασμός και η υλοποίηση καμπάνιας ευαισθητοποίησης, έχει ως απώτερο στόχο την προώθηση του κοινωνικού συμφέροντος.

Αφορμή

στάθηκε η ασθένεια ενός μαθητή του συγκεκριμένου λυκείου, ο οποίος έπασχε από λευχαιμία και βρήκε συμβατό δότη από την Παγκόσμια Τράπεζα εθελοντών μυελού των οστών.

«Το μότο μας είναι ¨Δεν είναι θέμα τύχης, είναι θέμα παιδείας". Δεν χρειάζεται να σου έρθει στο σπίτι σου ή στο σχολείο σου, αλλά να το διδάσκεις στο σχολείο. Σκοπός είναι να στείλουμε ένα έγγραφο στο υπουργείο Παιδείας και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, όπου ζητάμε να ενταχθεί η ενημέρωση των μυελών κάθε χρόνο, δύο μέρες, σε όλες τις Β' Λυκείου της χώρας» τόνισε στο Thestival η μαθήτρια της Β' Λυκείου στο 28ο Γενικό Λύκειο Τούμπας, Σταυρούλα Αποστολοπούλου.

Σύμφωνα με την ίδια, σε 15 χρόνια ενημέρωσης έχουν μαζευτεί 100.000 δείγματα. "Εάν όλοι οι μαθητές λυκείου δίνουν κάθε χρόνο ένα δείγμα, τότε θα μαζευτούν 50-60.000 το έτος" τόνισε.

«Τα παιδιά μιλάνε σήμερα στην καρδιά όλου του κόσμου, εδώ από την καρδιά της Θεσσαλονίκης για ένα ζήτημα, το οποίο είναι τεράστιας σημασίας. Όλοι είμαστε εν δυνάμει δότες και εν δυνάμει να νοσήσουμε και να χρειαζόμαστε συμβατό δότη. Μας αρέσει να βλέπουμε νέους ανθρώπους, που προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο» ανέφερε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης.

Στην εκδήλωση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 2 το μεσημέρι, συμμετέχουν διάφορα λύκεια της πόλης, το σωματείο «Όραμα Ελπίδας» το οποίο στηρίζει τις οικογένειες παιδιών με καρκίνο, καθώς και ο σύλλογος Γονιών Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα», με στόχο την ενημέρωση των πολιτών γύρω από τη διαδικασία και την αναγκαιότητα της δωρεάς μυελού των οστών.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του thestival.gr:

Keywords
Τυχαία Θέματα