Μαρτίνες: Αγαπώ τον Άρη, τον κόσμο, την πόλη, θέλω να παραμείνω

Ο μέσος του Άρη, Νίκολας Μαρτίνες, έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Live Sport, μιλώντας για την προσαρμογή του στους «κιτρινόμαυρους», τη νοοτροπία της ομάδας, την Ελλάδα και την επιθυμία του να παραμείνει στον Άρη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το αν στα αποδυτήρια της ομάδας αισθάνονται πως ο στόχος της Ευρώπης είναι πλέον πολύ κοντά:

«Πρέπει να είμαστε

ειλικρινείς. Καταλαβαίνουμε ότι είμαστε πολύ κοντά στον στόχο μας, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι τον έχουμε πετύχει. Αντιλαμβάνομαι την ανυπομονησία του κόσμου, αλλά εμείς θα πρέπει να διατηρήσουμε την ισορροπία μας. Γι’ αυτό και πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Τώρα έχουμε στο μυαλό μας μόνο τον ΟΦΗ και πρέπει να τον κερδίσουμε. Δεν θέλουμε να κοιτάμε τι κάνουν οι ομάδες πίσω από εμάς».

Για το αν κοιτούν, ωστόσο, τις ομάδες που βρίσκονται από πάνω τους:

«Πρέπει πρώτα απ’ όλα να κλειδώσουμε την πέμπτη θέση και μετά θα δούμε τι παραπάνω μπορούμε να πετύχουμε. Σίγουρα θα ήταν καλό να μπορέσουμε να μπούμε στην τετράδα για να μη μας ενδιαφέρει και τι θα γίνει στο κύπελλο».

Για το γεγονός ότι αρκετοί συμπαίκτες του αναφέρονται στο παιχνίδι της Ξάνθης και αν όντως ήταν αυτό που άλλαξε την πορεία του Άρη:

«Ήταν ένα πολύ σημαντικό ματς, σίγουρα. Το κερδίσαμε, πήραμε αυτοπεποίθηση κι ακολούθησε ένα σερί επιτυχημένων αποτελεσμάτων. Πριν πάμε στην Ξάνθη καθίσαμε όλοι μαζί και μιλήσαμε στα αποδυτήρια. Προσπαθήσαμε να βάλουμε πάνω απ’ όλα την ομάδα. Κατάλαβε ο καθένας τον ρόλο του μέσα στην ομάδα και πώς πρέπει να βοηθήσει ο κάθε παίκτης από την πλευρά του. Δείξαμε αντανακλαστικά, βγάλαμε πάθος και δείξαμε ότι είμαστε ομάδα. Άρα όντως, το παιχνίδι στην Ξάνθη ήταν κομβικής σημασίας για τη σεζόν».

Για το αν είναι ικανοποιημένος με τον εαυτό του και αν θεωρεί ότι θα μπορούσε να παίζει περισσότερο:

«Φυσικά και θα μπορούσα να παίζω περισσότερο, το δείχνω όταν αγωνίζομαι. Εννοείται όμως ότι ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει κι εκείνος γνωρίζει καλύτερα ποιοι είναι εκείνοι που πρέπει να παίζουν και πόσο. Εγώ δίνω πάντα τον καλύτερο εαυτό μου. Είμαι στην ομάδα και στόχος μου είναι να την βοηθήσω».

Για το αν προτιμά να παίζει «δεκάρι» ή εξτρέμ:

«Κοίτα η φυσική μου θέση είναι στο "δέκα". Στην Αυστραλία έπαιξα μερικά ματς στα πλάγια, αλλά γενικά νομίζω ότι είμαι "δεκάρι" κι όχι εξτρέμ».

Για το αν θεωρεί ότι αδικήθηκε στον Ολυμπιακό και πήρε λίγες ευκαιρίες:

«Για να ακριβολογούμε δεν μου δόθηκαν καθόλου ευκαιρίες, οπότε τι να δείξω. Πήρα μεταγραφή κι από εκεί και πέρα πήγαινα σε ομάδες δανεικός…».

Για το αν θεωρεί πως το γεγονός πως ήρθε στον Άρη από τους τελευταίους επηρέασε την θέση του στην ομάδα:

«Ήμουν από τις τελευταίες μεταγραφές που έκανε ο Άρης. Αυτό σαν γεγονός ίσως να μην λέει πολλά, όμως προηγήθηκαν άλλα. Για παράδειγμα πριν έρθω στον Άρη ήμουν στον Ολυμπιακό και ουσιαστικά δεν έκανα προπονήσεις. Μόνο μερικές σε πλαστικό γήπεδο. Ούτε γυμναστήριο, ούτε τίποτα. Δεν είχα φυσική κατάσταση. Χρειαζόμουν 3-4 μήνες για να έρθω. Γι’ αυτό από τον Δεκέμβριο κι έπειτα κι αφού πήρα και κάποια λεπτά συμμετοχής, άρχισα να βρίσκω τον εαυτό μου και να είμαι σε θέση και να αγωνιστώ περισσότερο, αλλά και να προσφέρω στην ομάδα μου».

Για το πόσο επηρεάσε την ομάδα η αλλαγή προπονητή:

«Πριν παίζαμε καλό ποδόσφαιρο, δημιουργούσαμε φάσεις, αλλά σε κάποια ματς, αν και ήμασταν καλοί δεν παίρναμε αποτελέσματα. Με την αλλαγή προπονητή κι αφού καταλάβαμε τη φιλοσοφία του, άλλαξαν πολλά. Σαν σύνολο τώρα είμαστε πιο οργανωμένοι, πιο "σφιχτοί". Έχουμε συγκεκριμένη αγωνιστική ταυτότητα μέσα στο γήπεδο και νομίζω ότι αυτό φαίνεται. Έχουμε αυτοπεποίθηση και δουλεύουμε σαν ομάδα. Ωστόσο δεν θα πρέπει να χαλαρώσουμε. Ακόμη δεν τελείωσε η χρονιά. Προσηλωμένοι στον στόχο μας και βήμα-βήμα».

Για το αν θεωρεί πως αδίκησαν τους εαυτούς τους, κοιτάζοντας πίσω και στην αρχή της σεζόν:

«Ήταν μια χρονιά με σκαμπανεβάσματα στην αρχή. Κάναμε όμως γενικά μέσα στη σεζόν μερικά πολύ καλά παιχνίδια. Δεν ξέρω. Ίσως και να μπορούσαμε να πάμε καλύτερα. Ιδιαίτερα στα ντέρμπι, που δώσαμε στην έδρα μας».

Για το αν είναι ικανοποιημένος από τις συνθήκες στον Άρη:

«Ναι βέβαια. Και ικανοποιημένος και χαρούμενος. Είμαστε πολύ καλά στην ομάδα. Και η οικογένεια μου είναι καλά στη Θεσσαλονίκη. Μου αρέσει η πόλη, ο κόσμος. Γενικά, όλα είναι ωραία».

Για το αν θα ήθελε να μείνει και του χρόνου, με το συμβόλαιο του να λήγει το καλοκαίρι:

«Θα ήθελα να παραμείνω, ναι. Αγαπώ τον Άρη, τον κόσμο, την πόλη. Είναι πολύ σημαντικό για μένα ότι και η φαμίλια μου έχει προσαρμοστεί και είναι καλά εδώ. Θα δούμε όμως τι θα γίνει. Να τελειώσει με το καλό η σεζόν, να πετύχουμε τους στόχους μας και μετά θα έχουμε χρόνο για όλα».

Για το τι είναι για αυτόν η Ελλάδα και αν θα έμενε χρόνια στη χώρα μας μόνιμα:

«Είμαι πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Έχω ζήσει σε Αγρίνιο, Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μια πολύ όμορφη χώρα. Δεν μπορώ να σου πω όμως τι θα γίνει στο μέλλον γιατί δεν ξέρω τι θα φέρει. Πάντως οφείλω να παραδεχθώ πως απ’ όσα έχω ζήσει στην Ελλάδα, σίγουρα η Θεσσαλονίκη είναι η αγαπημένη μου πόλη».

Ένα μήνυμα προς τον κόσμο και μια ευχή για τον σύλλογο «Άρη» που τη Δευτέρα γίνεται 105 ετών:

«Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους. Σε όσους έχουν δουλέψει, σε όσους δουλεύουν και σε όσους θα δουλέψουν στον σύλλογο. Και στον κόσμο του Άρη εύχομαι τα καλύτερα».

Keywords
Τυχαία Θέματα