Μ. Βορίδης σε ΣΥΡΙΖΑ: Ευτυχώς που κάνατε μία νέα κωλοτούμπα στο μεταναστευτικό

Στους ισχυρισμούς του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κρατούσε κλειστά τα σύνορα, απάντησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης και παρατήρησε ότι στην πραγματικότητα σήμερα αναμετρώνται δύο βασικές λογικές: Αυτή του ΣΥΡΙΖΑ η οποία ήταν «αυτοί είναι πρόσφυγες, έχουν δικαιώματα, είτε

τους εργαλειοποιεί ο Ερντογάν, είτε όχι εμείς πρέπει να τους δεχτούμε, να τους διαχειριστούμε και να ζήσουμε μαζί τους» και από την άλλη μία νέα λογική που ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία κατά την οποία κλείνουν τα σύνορα χωρίς καταγραφή και χωρίς να δέχεται η χώρα αιτήσεις ασύλου, λογική η οποία οδηγεί στην πραγματική προστασία των συνόρων.

Κατηγόρησε μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι η πολιτική την οποία ακολούθησε η κυβέρνηση του το πρώτο εξάμηνο του 2015 επέτρεψε την είσοδο στην Ελλάδα σε 800.000, γεγονός που οδήγησε στην απομόνωση της χώρας από όλη την Ευρώπη.

Ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαναγκάστηκε εκ των πραγμάτων να προχωρήσει σε μία νέα κωλοτούμπα στο μεταναστευτικό δηλώνοντας «ευτυχώς που την κάνατε, γιατί προσχωρείτε στην ορθή θέση για τη διαχείριση του προβλήματος» και πρόσθεσε ότι «η λογική σας ήταν η αποσυμφόρηση των νησιών και η προώθηση τους στο εσωτερικό της χώρας, άρα ποτέ επιστροφή, ενώ σε 4,5 χρόνια είχαμε μόλις 1850 επαναπροωθήσεις, όλες οικοιοθελείς».

Τέλος, ο κ. Βορίδης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ακολούθησε πολιτική διάτρητων και ανοιχτών συνόρων εν αντιθέσει με τη Νέα Δημοκρατία η οποία φυλάει και προστατεύει τα σύνορα, προσδίδοντας στη χώρα τον γεωπολιτικό ρόλο του φρουρού και του φύλακα των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Δεν κάναμε τα ίδια» κατέληξε ο κ. Βορίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βορίδης, ΣΥΡΙΖΑ, Ευτυχώς,voridis, syriza, eftychos