Μ. Σφακιανάκης: Ούτε τα παιδιά μας δεν θα δουν την προστασία προσωπικών δεδομένων από το Facebook

Τους φόβους του για την έλλειψη προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Facebook, και κυρίως των ανηλίκων, εξέφρασε σήμερα ο πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σημερινός πρόεδρος του Ινστιτούτου CSI, Μανώλης Σφακιανάκης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα104,6», εξήγησε πως παρόλο που από τις 25 Μαΐου τίθεται σε εφαρμογή ευρωπαϊκή νομοθεσία

που απαγορεύσει σε παιδιά κάτω των 13 ετών να είναι στα κοινωνικά δίκτυα, ο κ. Σφακιανάκης προέβλεψε ότι «κανένα παιδάκι δεν θα φύγει από το διαδίκτυο». Όπως είπε, αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο αν υπήρχε δυνατότητα κανονικής ταυτοποίησης με προσωπικά στοιχεία των χρηστών όπως ταυτότητα, ΑΜΚΑ κ.ά.

Ακόμη, ο πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διευκρίνισε ότι το βάρος της ταυτοποίησης πέφτει από τις 25 Μαΐου στις επιχειρήσεις, όπως το Facebook, που θα πρέπει να ταυτοποιούν τις ηλικίες των χρηστών τους, εξηγώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα τους επιβάλεται βαρύτατο πρόστιμο.

Τέλος, μιλώντας στο «Θέμα104,6», κληθείς να εκτιμήσει πότε θα συμβεί αυτό για το οποίο δεσμεύτηκε ο Μάρκ Ζούκερμπεργκ για τη διασφάλιση των δεδομένων των χρηστών, ο κ. Σφακιανάκης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «ίσως και τα παιδιά μας να μην προλάβουν να δουν αυτή την εξέλιξη».

Keywords
Τυχαία Θέματα