Μ. Κυριζίδης: Πολεμήσαμε με σφεντόνες και οι άλλοι κατέβαιναν με ταξιαρχίες

«Θα είμαι δήμαρχος και έχω άξιους να αναλάβουν αντιδήμαρχοι. Ερχόμαστε ως μια υγιή προσπάθεια. Δεν συνεργαζόμαστε με κομματικούς υποψήφιους και συνταξιούχους της πολιτικής. Οι δημοσκοπήσεις είναι ανέκδοτο στη Θεσσαλονίκη. Κάθε μέρα και άλλα» επισήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης

στη συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ARENA 89,4.

«Κάποιοι ανθυποψήφιοί μας προσπάθησαν στην αρχή να κάνουν τις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης κομματικές και τώρα επειδή δεν τους βγήκε τις ποδοσφαιροποιούν! Παραμένουμε παγερά αδιάφοροι σε αυτήν την νοοτροπία και συνεχίζουμε να μιλάμε ουσιαστικά, για τα πραγματικά προβλήματα της πόλης μας».

Σε ερώτηση γιατί θα πρέπει να επιλέξουν οι πολίτες «Θεσσαλονίκη Θετικά» και Μάκη Κυριζίδη, ο επικεφαλής της παράταξης απάντησε: «Γιατί εμείς στον συνδυασμό μας έχουμε ανθρώπους της πιάτσας. Της αγοράς. Που πιάνουν την πέτρα και την στύβουν». Γιατί έχουμε πρόγραμμα και λύσεις για τα προβλήματα της πόλης!

Ο Μάκης Κυριζίδης δεν απέκλεισε συνεργασίες λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για το καλό της Θεσσαλονίκης θα συνεργαστούμε και με τον διάολο, όχι όμως με εκείνους που θέλουν να το παίζουν δήμαρχοι με γραβάτες και μαντιλάκια από το γραφείο τους. Εμείς πήγαμε άμεσα στο γραφείο του εισαγγελέα για να του εξηγήσουμε την κατάσταση στο κέντρο της πόλης, αμέσως μετά την επίθεση στον κρεοπώλη και καταφέραμε να αυξηθεί η αστυνόμευση την επομένη. Έτσι θα διοικήσουμε τον δήμο».

Ο επικεφαλής των «Θεσσαλονίκη Θετικά» μίλησε για τον αθέμιτο ανταγωνισμό της προεκλογικής περιόδου. «Όλον αυτόν τον καιρό πολεμήσαμε με σφεντόνες, ενώ οι άλλοι κατέβηκαν με ταξιαρχίες! Δεν αγχωνόμαστε. Ο χρόνος μετρά υπέρ μας. Παίρνουμε μια ανάσα να βάλουμε τα τελευταία γκολάκια μέχρι το 90 και μετά θα απολαύσουμε το αποτέλεσμα από τα αποδυτήρια».

Λίγο αργότερα, σε ερώτηση του δημοσιογράφου Κώστα Παπαζαφειρίου σχετικά με τον νέο νόμο του «Κλεισθένη», ο Μάκης Κυριζίδης επισήμανε: “Δυστυχώς ήταν μια επιλογή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ η οποία ήθελε να κάνει άνω κάτω την τοπική αυτοδιοίκηση, να μην έχει ισχυρές διοικήσεις και αυτό μας έφερε σε αυτή την κατάσταση, με πολλά ερωτηματικά και γρίφους για την επόμενη μέρα. Ακόμη και μ΄ αυτό το νόμο όμως πιστεύουμε ότι θα αναδειχθούν νέες και υγιείς δυνάμεις που θα φέρουν ένα βήμα μπροστά τη Θεσσαλονίκη. Πρέπει να τις εμπιστευτούμε. Δεν γίνεται να εμπιστευόμαστε ανθρώπους που είναι 30 και 40 χρόνια στην Κεντρική Πολιτική σκηνή ή στην Αυτοδιοίκηση και να περιμένουμε να μας οδηγήσουν μπροστά ακόμη μια δεκαετία. Εμείς ερχόμαστε για να δείξουμε έναν άλλο δρόμο. Ότι υπάρχουν και νέοι άνθρωποι οι οποίοι θέλουν να αγωνιστούν για την πόλη τους και δεν θα κατέβουν βουλευτές σε δυο μήνες».

Ο υποψήφιος δήμαρχος ρωτήθηκε και για τη συμφωνία των Πρεσπών και επισήμανε ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης λειτούργησε ως λαγός της συμφωνίας. «Όταν αντέδρασα και του είπα με ποιο δικαίωμα καλείς τον Πρωθυπουργό του γειτονικού κρατιδίου εσύ ως δήμαρχος χωρίς να έχεις την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου η διοίκησή του με χαρακτήριζε τότε ακραίο και φασίστα μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα