Μ. Κόλλια - Τσαρουχά: H Μακεδονία είναι ελληνική και δεν έχει δικαίωμα κανείς να χρησιμοποιεί αυτό το όνομα για δικούς του σκοπούς

Για το ζήτημα της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, τοποθετήθηκε με δηλώσεις της μετά των Αγιασμό των Υδάτων στη Θεσσαλονίκη, η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.

«Έρχεται από το παρελθόν ένα από από τα εθνικά θέματα που απασχολούν τη χώρα μας εδώ και δεκαετίες. Είμαστε σε μια διαπραγμάτευση η οποία φαίνεται ότι κάνει βήματα. Εμείς πιστεύουμε σαν Ανεξάρτητοι Έλληνες,

ο Πάνος Καμμένος και εγώ σαν υφυπουργός, ότι η Μακεδονία είναι ελληνική και ότι δεν έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί αυτό το όνομα για δικούς του σκοπούς. Επομένως θα δώσουμε τη μάχη μας. Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα άλλο από το να ευχηθούμε να πάνε όλα καλά», τόνισε η κ. Κόλλια Τσαρουχά και πρόσθεσε:

«Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα πολιτικές δυνάμεις οι οποίες πατάνε σε αυτό το θέμα και προσπαθούν για μικροπολιτικούς λόγους να δημιουργήσουν τις δικές τους εντυπώσεις. Η Μακεδονία είναι ελληνική είναι Ελλάδα και να είναι ήσυχοι οι πολίτες ότι η Μακεδονία, η Θράκη και η Ορθοδοξία θα ναι μπροστά αυτή τη χρονιά».

Keywords
Τυχαία Θέματα