Λύτρωση στο τέλος για την Ουρουγουάη και νίκη επί της Αιγύπτου (ΦΩΤΟ&VIDEO)

Με τον Ουάρντα να αγωνίζεται για 82 λεπτά, η Αίγυπτος δεν κατάφερε να πάρει θετικό αποτέλεσμα στην πρεμιέρα της στο Μουντιάλ, καθώς ηττήθηκε με 1-0 από την Ουρουγουάη που ήταν καλύτερη και λυτρώθηκε στο φινάλε με γκολ του Χιμένες στο 89΄ με κεφαλιά.

Οι Ουρουγουανοί πήραν έτσι δίκαια τους τρεις βαθμούς της νίκης και πλέον μοιράζονται την πρώτη θέση του 1ου ομίλου με την οικοδέσποινα Ρωσία,

ενώ Αίγυπτος και Σαουδική Αραβία έμειναν χωρίς βαθμός μετά τα εναρκτήρια ματς.

Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ επέλεξε τον Αμρ Ουάρντα στη βασική ενδεκάδα της Αιγύπτου (τον αντικατέστησε στο 82΄ με τον Σόμπι) με τον άσο του ΠΑΟΚ να έχει σχετικά καλή απόδοση, δίχως όμως να μπορεί να απειλήσει ιδιαίτερα την αντίπαλη εστία. Βέβαια, ο Μοχάμεντ Σαλάχ έμεινε στον πάγκο και δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε ως αλλαγή.

Η "Σελέστε" ήταν η ομάδα που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον έλεγχο του ρυθμού στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, χάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες κυρίως με Σουάρες και Καβάνι, μέχρι να πετύχει το νικητήριο γκολ στο 89ο λεπτό με κεφαλιά του Χιμένες. Οι "Φαραώ" είχαν περισσότερο παθητικό ρόλο στο παιχνίδι και προσπαθούσαν να βρουν χώρο στις αντεπιθέσεις για να δημιουργήσουν φάσεις.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους σημειώθηκε στο 24΄, όταν ο Λουίς Σουάρες από πολύ κοντά αστόχησε στέλνοντας την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο δεύτερο 45λεπτο η Ουρουγουάη αύξησε την πίεσή της αναζητώντας το γκολ.

Ο τερματοφύλακας της Αιγύπτου, Ελ Σεναουί, ήταν σε καταπληκτική μέρα και στο 83ο λεπτό έκανε την επέμβαση του αγώνα διώχνοντας σε κόρνερ βολ πλανέ του Καβάνι από το ημικύκλιο της περιοχής. Στο 88' σε καταπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καβάνι, ο Ελ Σεναουί δεν μπορούσε να αποκρούσει και η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι.

Η λύτρωση για τους Ουρουγουανούς ήρθε στο 89' όταν ο ο Σάντσες εκτέλεσε φάουλ και ο Χιμένες με άπιαστη κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας των Αιγύπτιων για το 1-0.

Oι συνθέσεις των ομάδων:

Αίγυπτος (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Ελ Σεναουί, Φατί, Γκαμπρ, Χεγκάζι, Αμπντελσαφί, Ελνενί, Χαμέντ (51' Μόρσι), Ουάρντα (82' Σόμπι), Σαΐντ, Τρεζεγκέ, Μόχσεν (63' Καχράμπα).

Ουρουγουάη (Όσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Βαρέλα, Γοδίν, Χιμένες, Κάσερες, Νάντες (58' Σάντσες), Μπετανκούρ, Βεσίνο, Ντε Αρασκαέτα (58' Ροντρίγκες), Σουάρες, Καβάνι.

Keywords
Τυχαία Θέματα