Λιβύη: Οι δυνάμεις του Χάφταρ επιβεβαίωσαν ότι έπληξαν νοσοκομείο εκστρατείας

Την ευθύνη για το αεροπορικό πλήγμα σε νοσοκομείο της Τρίπολης, ανέλαβαν οι δυνάμεις που ορκίζονται πίστη στον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης, τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ.

Το αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να σκοτωθούν πέντε γιατροί και να τραυματιστούν οκτώ άνθρωποι, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Κάναμε μια αεροπορική επιδρομή με στόχο νοσοκομείο εκστρατείας νότια της Τρίπολης το Σάββατο» διότι «χρησιμοποιείτο από τρομοκράτες

ως προκάλυψη για να μη στοχοθετούνται», όπως υποστήριξε χθες βράδυ ο Άχμαντ αλ Μισμάρι, εκπρόσωπος του αυτοαποκαλούμενου Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ) του Χάφταρ. Αναφερόμενος στους γιατρούς και τους τραυματιοφορείς που σκοτώθηκαν, ο Μισμάρι ισχυρίστηκε ότι «δεν ήταν γιατροί» αλλά «φοιτητές ιατρικής».

«Ορισμένοι είχαν φυλακιστεί τη δεκαετία του 1990 για τρομοκρατία, άλλοι ανήκαν στο κίνημα των Αδελφών Μουσουλμάνων», συνέχισε, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Χάνταθ, που πρόσκειται στον στρατάρχη.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της ΚΕΕ ανακοίνωσε τον θάνατο πέντε γιατρών σε αεροπορική επιδρομή εναντίον κινητής μονάδας υγείας σε τομέα της Οδού του Αεροδρομίου. Επέρριψε την ευθύνη στις δυνάμεις του Χάφταρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα