Λίβανος: Στους 135 οι νεκροί της φονικής έκρηξης στη Βηρυτό - Στενεύουν τα περιθώρια για τους δεκάδες αγνοούμενους

Σε 135 αυξήθηκε ο απολογισμός των νεκρών από την τεράστια έκρηξη που συγκλόνισε τη Βηρυτό.

Περίπου 5000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και δεκάδες άλλοι εξακολουθούν και αγνοούνται, είπε ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Manar.

Τα σωστικά συνεργεία, με την συνδρομή συνεργείων από άλλα κράτη, συνεχίζουν να ψάχνουν για επιζώντες στα συντρίμμια στην περιοχή γύρω από το λιμάνι που έχει καταστραφεί πλήρως. Οι προσπάθειές τους γίνονται με δυσκολία

τη νύχτα, καθώς στην περιοχή δεν υπάρχει πλέον ρεύμα και σύμφωνα με τους New York Times, ακόμη και οι ίδιοι οι πολίτες σκάβουν μέσα στα συντρίμμια, ψάχνοντας για επιζώντες.

Το ωστικό κύμα από την έκρηξη στην αποθήκη με τους 2.750 τόνους νιτρικού αμμωνίου, προκάλεσε τεράστια καταστροφή, με 300.000 άτομα να έχουν μείνει χωρίς στέγη και τουλάχιστον 5.000 να έχουν τραυματιστεί.

Σε έκτακτη ανάγκη η Βηρυτός

Η λιβανική κυβέρνηση κήρυξε χθες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για δύο εβδομάδες, την πόλη της Βηρυτού, την επομένη των πολύνεκρων εκρήξεων στο λιμάνι, που προκάλεσαν άνευ προηγούμενου υλικές ζημιές, ενώ παρέδωσε τον έλεγχο της ασφάλειας της πρωτεύουσας στον στρατό.

CNN drone footage shows some of the devastation caused by the massive explosion in Beirut.

The blast rocked the Lebanese capital on Tuesday evening, leaving at least 100 dead and thousands injured. https://t.co/jmsnfb3n10 pic.twitter.com/aiWrnVjYoX

CNN International (@cnni) August 5, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα