Λαϊκή Συσπείρωση για μεταπηδήσεις δημοτικών συμβούλων: Η ταύτιση τους ξεθώριασε το ανέκδοτο των προεκλογικών "διαφορών"

Σφοδρή κριτική για τις δημαιρεσίες και τις ανεξαρτητοποιήσεις-μετακινήσεις δημοτικών συμβούλων στον Δήμο Θεσσαλονίκης σχολιάζει με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση".

Αναφερόμενη στις μεταπηδήσεις η "Λαϊκή Συσπείρωση" υποστηρίζει μεταξύ άλλων πως "η ταύτιση τους ξεθώριασε το ανέκδοτο των προεκλογικών «διαφορών»".

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

"Η διαδικασία ανάδειξης του Προεδρείου και των Επιτροπών (Οικονομική και Ποιότητας Ζωής) του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης

στάθηκε πολλαπλά αποκαλυπτική : αποδείχτηκε το πόσο ανούσιες και κυρίως ψεύτικες ήταν οι προεκλογικές αντιπαραθέσεις διαφόρων παρατάξεων.

Δεν έχουμε καμιά διάθεση να κρίνουμε ηθικά, καμιά από τις πλευρές που συμμετείχαν στο πάρτι μεταπηδήσεων μεταξύ παρατάξεων στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Το αφήνουμε στους ψηφοφόρους που (όπως και στη Βουλή) άλλο ψηφίζουν και άλλο βγάζει η κάλπη.

Το έδαφος για μετατοπίσεις, συγκολλήσεις, σαλαμοποίηση παρατάξεων (ουδείς γνωρίζει την πολιτική τους βάση) δεν είναι μόνο ο πρόσφατος νόμος της ΝΔ περί «κυβερνησιμότητας». Είναι, κυρίως, η ταύτισή τους στην ίδια αντιλαϊκή πολιτική που θεωρεί τους δήμους –αντιπροσώπους του αντιλαϊκού κεντρικού κράτους, τοπικό τροχονόμο μεγάλων συμφερόντων, «μοχλό ανάπτυξης» για το κεφάλαιο.

Η ταύτιση τους ξεθώριασε το ανέκδοτο των προεκλογικών «διαφορών». Δεν εξαιρείται βεβαίως, ο ΣΥΡΙΖΑ που αναλαμβάνει πάλι τον ειδικό ρόλο της «αντιπολίτευσης» - εναλλακτική της ίδιας πολιτικής, στον οποίο διέπρεψε για 4 χρόνια.

Με τον «Κλεισθένη» παρέδωσε παραπέρα τους δήμους στις μνημονιακές δεσμεύσεις, σε επιχειρήσεις, εργολάβους. Η ΝΔ με το «επιτελικό» κράτος της και την «κυβερνησιμότητα», ανατρέποντας και την όποια αναλογικότητα και σεβασμό της λαϊκής ψήφου, θωρακίζει, υλοποιεί τον Κλεισθένη, συγκεντρώνοντας όλη την εξουσία σε δημοτικές παρατάξεις που εκφράζουν λιγότερο από το 15% των ψηφοφόρων. (Έχει όμως το θράσος να ζητά από τους εργαζόμενους πλειοψηφίες άνω του 50% για να κηρύξουν μια απεργία με μια διαδικασία «φακελώματος» τους).

Έτσι το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου συγκροτήθηκε “εξ οφίτσιο” - χωρίς να προηγηθεί η παραμικρή διαδικασία ψηφοφορίας! Για δε τις Επιτροπές, όπου ήταν εξαρχής δεδομένη, ελέω νόμου, η πλειοψηφία για την παράταξη του Δημάρχου, η σύμπραξη πολλών αιρετών που… “είδαν το φως το αληθινό” τις προηγούμενες μέρες και “ανεξαρτητοποιήθηκαν” από τις παρατάξεις με τις οποίες εκλέχτηκαν, κατέστησε τις πλειοψηφίες θηριώδεις. “Θηριώδεις” με δεδομένο ότι, όπως μπορεί να θυμηθεί ο καθένας, η παράταξη του Δημάρχου συγκέντρωσε λιγότερο από το 15% στον πρώτο γύρο…

Και γι’ αυτό, μετεκλογικά δεν μπήκε κανένας από τη Διοίκηση και τους συμπράττοντες στον κόπο να εξηγήσει στο λαό της Θεσσαλονίκης, στη βάση ποιάς πολιτικής κατεύθυνσης και ποιών στόχων έγιναν οι διάφορες μεταπηδήσεις από τη μια παράταξη στην άλλη… Για τον ίδιο λόγο τέλος και οι αντιδράσεις των παρατάξεων που είδαν τα μέλη τους να τις εγκαταλείπουν είναι υποτονικές, και δε θίγουν ούτε καν το νόμο της ΝΔ που άναψε το “πράσινο φως”.

Θέλοντας να αναδείξουμε τα πραγματικά λαϊκά προβλήματα (υποχρηματοδότηση Δήμων, φορομπηξία δημοτών, ελλείψεις προσωπικού, σχολείων, βρεφονηπιακών σταθμών, νηπιαγωγείων, αντισεισμικής προστασίας, παράδοση των δημοτικών λειτουργιών σε εργολάβους, μεθόδευση ιδιωτικοποίησης και της καθαριότητας καθώς και του απαράδεκτου ΟΑΣΘ, της ΔΕΘ, της παραλίας κ.λ.π.) προειδοποιούμε :

Μια ακόμα δημοτική πλειοψηφία, «εκ των ενόντων», σε συνεργασία με το κεντρικό κράτος, θα σταθεί εμπόδιο στη λύση τους. Γι’ αυτό η Λαϊκή Συσπείρωση δεν νομιμοποίησε με τη ψήφο της τη διαδικασία αυτή.

Τη λύση θα δώσει μόνο η λαϊκή οργάνωση και κινητοποίηση στην οποία θα πρωτοστατήσει η Λαϊκή Συσπείρωση, μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και έξω στις γειτονιές".

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λαϊκή Συσπείρωση,laiki syspeirosi