ΛΑΕ Θεσσαλονίκης: Οι δυναμικοί αγώνες του Συντονισμού ενάντια στους πλειστηριασμούς εφαλτήριο για τη θετική απόφαση των συμβολαιογράφων

Συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στη διενέργεια πλειστηριασμών τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας Α' Θεσσαλονίκης, τα οποία με ανακοίνωσή τους σχολιάζουν τη χθεσινή «ηρεμία», στα δικαστήρια της πόλης, αλλά και την αποχή των συμβολαιογράφων.

Μεταξύ άλλων, η ΛΑ.Ε. Α' Θεσσλαονίκης σημειώνει πως «η απόφαση, για την οποία δεν δημοσιοποιηθήκαν λεπτομέρειες, συνιστά θετική στάση της πλειοψηφίας των συμβολαιογράφων του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης,

και καταδεικνύει την απόσταση που υπάρχει ανάμεσα στη βάση και στην ηγεσία του συλλόγου, η οποία, με ιδιαίτερο ζήλο, και με προκλητικές κινήσεις όλο αυτό το διάστημα, επιχειρούσε – ανεπιτυχώς εξαιτίας της δυναμικής παρέμβασης του Συντονισμού- να πραγματοποιήσει πλειστηριασμούς».

Τέλος, υπογραμμίζεται πως θα συνεχίζουν να παρευρίσκονται κάθε Τετάρτη στο Δικαστικό Μέγαρο, ενώ σήμερα μέλη της ΛΑ.Ε. Α' Θεσσαλονίκης θα διαδηλώσουν την πλήρη αντίθεσή τους με την αναγόρευση του Γιουνκέρ ως επίτιμου διδάκτορα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ.

Διαβάστε αναλυτικά ολόκληρη την ανακοίνωση:

«Ηρεμία επικράτησε χθες στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια του ωραρίου των πλειστηριασμών, ατμόσφαιρα εντελώς διαφορετική από τις προηγούμενες φορές.

Όλοι οι συναγωνιστές, οι αλληλέγγυοι, αρκετοί από αυτούς που είχαν άμεσο ενδιαφέρον (έβγαινε σε πλειστηριασμό ακόμη και διαμέρισμα στη Δυτική Θεσσαλονίκη με τιμή πρώτης προσφοράς 68 χιλ. ευρώ) ήμασταν εκεί.

Για πρώτη όμως φορά χθες, έλειπαν οι συμβολαιογράφοι!

Η απουσία τους οφείλονταν στην απόφαση που πήραν με συντριπτική πλειοψηφία στη συνέλευση του συλλόγου τους τη Δευτέρα 10 Ιούλη, η οποία έγινε μετά από μάζεμα υπογραφών, σύμφωνα με την οποία, απ όσα γνωρίζουμε, θα κάνουν πλήρη αποχή από τους πλειστηριασμούς μέχρι τον Οκτώβρη, και μάλιστα δηλώνουν την αντίθεσή τους να αναλάβουν οι συμβολαιογράφοι το κόστος του «στησίματος» της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, με βάση την οποία θα γίνονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Η απόφαση, για την οποία δεν δημοσιοποιηθήκαν λεπτομέρειες, συνιστά θετική στάση της πλειοψηφίας των συμβολαιογράφων του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης, και καταδεικνύει την απόσταση που υπάρχει ανάμεσα στη βάση και στην ηγεσία του συλλόγου, η οποία, με ιδιαίτερο ζήλο, και με προκλητικές κινήσεις όλο αυτό το διάστημα, επιχειρούσε – ανεπιτυχώς εξαιτίας της δυναμικής παρέμβασης του Συντονισμού- να πραγματοποιήσει πλειστηριασμούς.

Η απόφαση αυτή δείχνει κυρίως ότι η επιμονή, η αδιάληπτη παρουσία στο Ειρηνοδικείο, η αποφασιστικότητα του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης και όλων των συναγωνιστών, η πλούσια δράση του για το ζήτημα των πλειστηριασμών (πορείες και μοίρασμα προκηρύξεων στις συνοικίες, παρεμβάσεις έξω από τράπεζες και από το συμβολαιογραφικό σύλλογο κτλ.), εξαιτίας της οποίας επί ένα χρόνο απότρεψαν να βγει στο σφυρί στη Θεσσαλονίκη η λαϊκή περιουσία, έχουν νικηφόρα αποτελέσματα.

Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την τελική δικαίωση.

Η Λαϊκή Ενότητα Α΄ Θεσσαλονίκης, η οποία όλο αυτό το διάστημα συμμετείχε δυναμικά και μαζικά στο Συντονισμό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, χαιρετίζει ως θετική την εξέλιξη αυτή, και καλεί όλους τους συμπολίτες μας να συνεχίσουμε τους αγώνες κάθε Τετάρτη στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας, μέχρις ότου η κυβέρνηση αναγκαστεί να νομοθετήσει το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας και την ουσιαστική προστασία της λαϊκής περιουσίας.

Ο αγώνας για την προστασία της λαϊκής περιουσίας είναι άρρηκτα δεμένος με τον αγώνα ενάντια στα μνημόνια και στη λιτότητα, για τη διαγραφή του δημόσιου χρέους και γενναίο «κούρεμα» του ιδιωτικού χρέους, για την εθνικοποίηση των τραπεζών, την έξοδο από την ευρωζώνη και την Ε.Ε κτλ.

Συνεχίζουμε δυναμικά, κάθε Τετάρτη στα Δικαστήρια.

Σήμερα Πέμπτη στις 6.30΄μ.μ. στο Λ. Πύργο διαδηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας με την αναγόρευση του Γιουνκέρ ως επίτιμου διδάκτορα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ».

Keywords
Τυχαία Θέματα