Λ. Κυρίζογλου: Δεν υπάρχει ούτε ένας πολίτης ο οποίος να μην έτυχε του δέοντα σεβασμού και εξυπηρέτησης από το δήμο

«Δεν υπάρχει ούτε ένας πολίτης ο οποίος να μην έτυχε του δέοντα σεβασμού και εξυπηρέτησης από το δήμο. Οι εργαζόμενοι καταβάλουν προσπάθειες για σας. Για τους πολίτες. Το ίδιο και οι εκπαιδευτικοί, δάσκαλοι και καθηγητές στα σχολεία της περιοχής», τόνισε στην έκτη προεκλογική ομιλία ο δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος< Λάζαρος Κυρίζογλου το απόγευμα της Δευτέρας 20 Μαΐου στην Πλατεία ΚΑΠΗ

του Αγ. Νεκταρίου (Δενδροπόταμος) που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αγ. Νεκταρίου – οδός Ανδρούτσου – Κωνσταντινουπόλεως.

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης και επικεφαλής της «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» αναφέρθηκε έργο της διοίκησης του δήμου, που πραγματοποιήθηκε στην συγκεκριμένη περιοχή και στη συνέχεια παρουσίασε τους βασικούς άξονες του νέου προγράμματος της Δημοτικής περιόδου 2019-2023.

Μετά την ομιλία ακολουθήσε συναυλία από τους Φιλιππίδη Χρήστο (κιθάρα), Μπακάλη Χρήστο (κλαρίνο), Πεκερίδη Παναγιώτη (μπουζούκι), Μούτσο Στέλιο (πλήκτρα), Ανδρέα Ρώση (κιθάρα), Χριστίνα Χατζηγεωργίου (τραγούδι) .

Ακολουθεί η ομιλία του κ. Κυρίζογλου:

«Αγαπητοί μου Συνδημότισσες και Συνδημότες της περιοχής του Αγίου Νεκταρίου. Της περιοχής που ιδιαίτερα φροντίζουμε κι αγαπάμε στην πράξη και όχι στα λόγια. Θα σας το αποδείξω με συγκεκριμένες δράσεις και συγκεκριμένα έργα.

Τόσο εγώ, όσο και ολόκληρος ο συνδυασμός μας, η Δημοτική Συνεργασία , που απαρτίζεται από αξιόλογους ανθρώπους, ορισμένοι μάλιστα από εδώ, από τον Άγιο Νεκτάριο, ρίχνουμε το βάρος της προσπάθειάς μας εδώ. Δηλαδή στις περιοχές που πονάνε περισσότερο.

Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας. Ήμασταν κοντά σας σε κάθε δίκαιο αίτημα και πρόβλημά σας. Θα είμαστε και πάλι. Γνωριζόμαστε καλά. Ό,τι λέμε γίνεται. Η σχέση μας στηρίζεται στην ειλικρίνεια. Δεν εμφανιζόμαστε στην περιοχή λίγες μέρες πριν τις εκλογές.

Ακούστε λοιπόν!

Στηρίξαμε και στηρίζουμε οικονομικά και υλικά την Ενορία του Αγίου Νεκταρίου για τις εργασίες του Ιερού Ναού και της αυλής του. Αναγνωρίζουμε τον έργο της Ενορίας τόσο σε κοινωνικό όσο και σε προνοιακό επίπεδο. Στηρίξαμε και στηρίζουμε οικονομικά και υλικά και ως δήμος και ως Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας τον Φάρο του Κόσμου, που φωτίζει το δρόμο των νέων στην περιοχή, που διακρίνονται στην ρομποτική, στην μουσική και όχι μόνον. Συγχαίρουμε τον πατέρα Αθηναγόρα και τον πατέρα Λάζαρο κι όλους τους αρωγούς και συνεργάτες τους. Δήμος κι Εκκλησία κινούμαστε στην ίδια κατεύθυνση. Έχουμε τον ίδιο καλό σκοπό.

Ζητάμε, διεκδικούμε από την κεντρική εξουσία, από την κυβέρνηση, που τάζει τώρα προεκλογικά πολλά και διάφορα να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας για όλο το δήμο και ιδιαίτερα για την περιοχή αυτή.

Στηρίξαμε και στηρίζουμε κάθε χρόνο οικονομικά όλους τους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής.

Σε όλο το δήμο μας, όλα τα χρόνια, ιδιαίτερα όμως εδώ, βάλαμε την παιδεία στην κορυφή της προσπάθειάς μας. Θυμηθείτε πώς ήμασταν και πώς είμαστε. Πού στεγάζονταν πριν λίγα χρόνια τα σχολεία μας. Κατασκευάσαμε νέο κτήριο, νέο σύγχρονο-πρότυπο διδακτήριο το 5ο διαπολιτισμικό ολοήμερο δημοτικό σχολείο δίπλα στην αστυνομία, το οποίο εγκαινιάσαμε μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Μητροπολίτη μας.

Κατεδαφίσαμε μία ολόκληρη πτέρυγα από το σχολικό συγκρότημα Κωνσταντινουπόλεως-Κολοκοτρώνη και στη θέση ενός κυριολεκτικά λάκκου που υπήρχε κατασκευάσαμε ένα νέο σύγχρονο, το 3ο διαπολιτισμικό ολοήμερο δημοτικό σχολείο και σύγχρονη αυλή. Συντηρήσαμε το γυμναστήριο και συνεχίζουμε τις εργασίες και συντηρήσαμε και το κτίριο του Γυμνασίου-Λυκείου. Συντηρήσαμε το νηπιαγωγείο.

Προσλάβαμε και έχουμε 24 ώρες το 24άωρο, 365 ημέρες το χρόνο, φύλαξη με εταιρία φύλαξης, για να φυλάσσονται τα σχολεία μας όλα.

Λειτουργούν:

(α) στο 5ο Δημοτικό Σχολείο, εξεταστικό κέντρο, που δίνει τη δυνατότητα λήψης απολυτηρίου δημοτικού σχολείου. Συνολικά έλαβαν 173 ενήλικες απολυτήριο δημοτικού σχολείου.

(β) στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Παράτημα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κορδελιού στο οποίο φοιτούν 51 ενήλικες για λήψη απολυτηρίου γυμνασίου. Από το φθινόπωρο θα λειτουργεί ως κανονικό, δικό μας Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας. Στο ίδιο σχολείο στεγάσαμε τον Φάρο του Κόσμου για τις εκπαιδευτικές του λειτουργίες, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών που ιδρύσαμε ως δήμος. Παραχωρήσαμε το γυμναστήριο στην ομάδα μπάσκετ. Τα αποτελέσματα των στόχων που βάλαμε φαίνονται. Ήδη υπάρχουν οι πρώτοι νέοι φοιτητές και επιστήμονες Ρομά (λογιστές, οικονομολόγοι, φιλόλογοι, φυσικοθεραπευτές, κλπ.).

Διαθέτουμε ένα από τους καλύτερους μουσικούς και χορωδούς της Θεσσαλονίκης για τη γυναικεία χορωδία, την οποία φροντίζουμε με κάθε τρόπο.

Λειτουργούμε πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας που ιδρύσαμε, ιατρεία ανακαινισμένα, γραφείο εξυπηρέτησης πολιτών. Συντηρήσαμε τον παιδικό σταθμό με καινούργια παιδική χαρά. Συντηρήσαμε και συντηρούμε το κτίριο του Πολύκεντρου του ΚΑΠΗ. Κατασκευάσαμε στέγαστρο. Παρέχουμε όλες τις υπηρεσίες που παρέχονται στους Αμπελόκηπους και τη Μενεμένη.

Φέραμε το Φυσικό Αέριο στην περιοχή και σε όλα τα δημοτικά κτίρια για καλύτερη θέρμανση και οικονομία.

Κατεδαφίσαμε (και συνεχίζουμε) πολλά ετοιμόρροπα κι επικίνδυνα κτίρια στην περιοχή. Δίνουμε καθημερινή μάχη κατά του εγκλήματος της εμπορίας και της διακίνησης των ναρκωτικών. Σ’ αυτούς που πουλάνε το θάνατο λέμε: ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε απέναντι. Καλούμε επί τέλους την κυβέρνηση, την ανώτατη ηγεσία της αστυνομίας, που βρίσκεται τόσο κοντά στην περιοχή, να κάνουν το αυτονόητο, που είναι αίτημα όλων.

Δημιουργήσαμε και λειτουργούμε δωρεάν, εσωτερική, δημοτική συγκοινωνία Αμπελόκηποι-Μενεμένη-Άγιος Νεκτάριος και αντιστρόφως.

Με δικές μας ενέργειες, διαμαρτυρίες και μηνύσεις, τελικά υποχρεώθηκε η ΕΥΑΘ και καθάρισε τον κυριολεκτικά μπαζωμένο από φερτά υλικά κεντρικό μεγάλο χείμαρρο του Δενδροποτάμου που χύνεται στη θάλασσα. Έτσι, επειδή καθαρίζουμε ως δήμος τα φρεάτια της βροχής, καταφέραμε σε έντονες και μεγάλες βροχοπτώσεις να μην πλημυρίζουμε.

Προβήκαμε σε ασφαλτοστρώσεις και οικοδομικού χαρακτήρα συντηρήσεις στην περιοχή, οι οποίες συνεχίζονται.

Κατασκευάσαμε και τοποθετήσαμε εορταστικό διάκοσμο και εδώ όπως σε όλο το δήμο.

Διαχειρισθήκαμε με υπευθυνότητα και επιτυχία την κρίση της βόμβας από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που βρέθηκε στα όριά μας με το Κορδελιό (στο βενζινάδικο). Διαχειρισθήκαμε με επιτυχία τις έντονες χιονοπτώσεις. Η περιοχή δεν αποκλείσθηκε. Ήταν καθαρή όπως όλος ο δήμος.

Με την κατασκευή της υπόγειας οδού έγινε πιο εύκολη και πιο άμεση η επικοινωνία και η πρόσβαση του Αγίου Νεκταρίου με τη Μενεμένη και τους Αμπελόκηπους και αντιστρόφως

Κάθε χρόνο πιέζουμε τον ΟΣΕ να κόβει τα χόρτα και να καθαρίζει το χώρο του, γιατί ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς. Εμείς υποχρεώσαμε τον ΟΣΕ να συντηρήσει τον μαντρότοιχό του στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Στον τομέα της καθαριότητας κάνουμε αποκομιδή, παίρνουμε τα σκουπίδια, κάθε μέρα. Ζητάμε περισσότερη βοήθεια και θετική συμμετοχή από όλους. Η περιοχή καθάρισε και καθαρίζεται. Είμαστε από τους πιο καθαρούς δήμους. Τα αποτελέσματα φαίνονται και στην περιοχή. Ξέρετε ότι τα δικά σας παιδιά των δημοτικών σχολείων μετείχαν μαζί με όλα τα παιδιά του δήμου (2.500 παιδιά συνολικά) στο πρόγραμμα ανακύκλωσης «follow green» (ανακύκλωση, χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό, μπαταρίες) και βραβεύθηκαν, διακρίθηκαν! Ε! λοιπόν ναι. Έτσι είναι. Επομένως θα πάμε μπροστά. Έχουμε καλό μέλλον γιατί το μέλλον του τόπου είναι τα παιδιά μας.

Στον τομέα των οικονομικών ακολουθήσαμε σταθερή πολιτική μείωσης των δημοτικών τελών. 18% μείωση των δημοτικών τελών στα σπίτια και 20% μείωση στα καταστήματα του πρώην Δήμου Μενεμένης για εξίσωση των δημοτικών τελών με του πρώην Δήμου Αμπελοκήπων. 6% μείωση το 2012 στον ενιαίο Δήμο. 5,26% μείωση το 2017 στον ενιαίο Δήμο. 8,40% μείωση το 2019 στον ενιαίο Δήμο. Τα έτη 2013, 2014, 2015, 2016 και 2018 είχαμε μηδενικές αυξήσεις. 50% μείωση των δημοτικών τελών για τους πολύτεκνους, τρίτεκνους, κωφούς, παραπληγικούς, ΑμΕΑ.

Ξεχρεώσαμε το δήμο και δεν οφείλουμε. Έχουμε και ταμειακό θετικό, δηλαδή πλεόνασμα, χωρίς δανεισμό.

Υποστηρίζουμε την αύξηση των κονδυλίων για την επιδότηση του εκσυγχρονισμού των αυτοκινήτων και του εξοπλισμού των πωλητών και εμπόρων λαϊκών αγορών. Ακόμη να δοθούν περισσότερης άδειες λαϊκών αγορών.

Επεκτείναμε το σχέδιο πόλης και εντάξαμε σ’ αυτό 170 στρέμματα. Σας το είχαμε υποσχεθεί και έγινε.

Διαθέσαμε οικόπεδο ιδιοκτησίας του δήμου για την στεγαστική αποκατάσταση αστέγων Ρομά της οδού Κολοκοτρώνη. Είναι το οικόπεδο του πρώην ΑΤΛΑ. Καταθέσαμε και αίτημα με μελέτη στην Ειδική Γραμματεία Ρομά, η οποία μας υποσχέθηκε ότι θα μας διαθέσει για την στέγασή τους μεταφερόμενους οικίσκους, αλλά εδώ και δύο χρόνια περιμένουμε. Θα γίνει αυτό αλλά θέλω όλοι να γνωρίζουν ότι θα γίνει νόμιμα και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει το πλιάτσικο που έγινε στο παρελθόν όταν και τότε είχαν δοθεί σπίτια. Θέλω να είμαστε ξεκάθαροι.

Συντηρήσαμε το δημοτικό στάδιο (στεγανώσεις, αποδυτήρια, ρεύμα κλπ.). Τρεις φορές κλάπηκε το καλώδιο φωτισμού. Τη μία το αντικαταστήσαμε με δικά μας, όχι του δήμου, επαναλαμβάνω δικά μας χρήματα. Συντηρήσαμε δύο φορές τα ανοιχτά γήπεδα στην οδό Κολοκοτρώνη. Δύο φορές έγιναν κλοπές του συνθετικού τάπητα. Ήδη επίκειται η συντήρηση και ολοκλήρωση των εργασιών στους ανωτέρω χώρους άθλησης, με μελέτες που ετοιμάσαμε με πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Ειδικής Γραμματείας Ρομά. Ταυτόχρονα με αίτημα-πρότασή μας προϋπολογισμού 4.300.000 ευρώ, εντάξαμε στις αστικές αναπλάσεις την περιοχή γύρω από το Ινδικό νεκροταφείο, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως και στους κοινόχρηστους χώρους που δημιουργούνται από την πράξη εφαρμογής του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου στην περιοχή. Ιδιαίτερα επισημαίνουμε την ανάπλαση του δημοτικού χώρου στην οδό Κωνσταντινουπόλεως. Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και τα έργα θα γίνουν.

Κατασκευάσαμε μία νέα, σύγχρονη παιδική χαρά, την οποία συντηρούμε για πολλοστή φορά.

Στο πρόγραμμά μας είναι η πεζοδρόμηση της οδού Κωνσταντινουπόλεως, εάν φυσικά οι κάτοικοι και τα καταστήματα το θέλουν ύστερα από διαβούλευση.

Ήδη μέσα από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ προγραμματίσαμε την κατασκευή νέων στεγάστρων στάσεων (ασφαλείς και σύγχρονες), γιατί ο ΟΑΣΘ δεν κατασκευάζει πλέον στέγαστρα στάσεων και κακές υπηρεσίες συγκοινωνίας παρέχει. Είναι μόνιμες οι πιέσεις και διαμαρτυρίες μας.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το πιο σοβαρό πρόβλημα είναι η ανεργία. Φυσικά η ευθύνη γι’ αυτό φέρουν οι κυβερνήσεις. Αντί να μοιράζουν ψίχουλα πριν τις εκλογές καλά θα κάνουν να δώσουν δουλειές στους πολίτες για να έχουν μόνιμο εισόδημα. Εμείς σαν δήμος, με διαφάνεια, με διαγωνισμούς που έγιναν, δώσαμε δουλειά σε 2.000 συνολικά άτομα μόνο την τελευταία τετραετία, πολλοί από τους οποίους είναι κάτοικοι της περιοχής. Ήδη από τις 28/5, μετά τις εκλογές, θα πιάσουν δουλειά στο δήμο 305 άνεργοι. Πολλοί είναι από εδώ. Από την περιοχή του Αγίου Νεκταρίου και το γνωρίζουν. Έχουν ήδη κληθεί. Έχουν ειδοποιηθεί αυτοί που πέτυχαν στον διαγωνισμό του ΟΑΕΔ που έγινε.

Ασφαλτοστρώσαμε και συντηρήσαμε την οδό Μοναστηρίου.

Με δική μας πρόταση και πίεση έγινε ο κόμβος Κ-16 και συντηρήθηκε ο δρόμος και οι αρμοί της γέφυρας προς το λιμάνι.

Φίλες και φίλοι

Άφησα τελευταίο, το πιο μεγάλο και πιο σημαντικό ζήτημα και έργο που πρέπει να γίνει. Δίνουμε τα τελευταία χρόνια μια μεγάλη μάχη για την απορρύπανση, προστασία και ανάπλαση του Δυτικού Θαλασσίου Μετώπου του Θερμαϊκού Κόλπου, ένα κομμάτι του οποίου είναι δικό μας. Αγώνας μεγάλος για να το αναδείξουμε ώστε να τύχει ιδιαίτερης προσοχής και φροντίδας. Δυστυχώς, τίποτε και κανείς ούτε η προηγούμενη ούτε η σημερινή κυβέρνηση, δεν έκαναν. Μόνον η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας τον οποίο φέραμε επί τόπου και είδε) έδειξε έμπρακτο ενδιαφέρον. Έτσι ο Δήμος μας μαζί με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον δήμο Δέλτα και την έδρα της Χημείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μέσα από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Terra med, πέτυχαν τη μελέτη για το τι και πώς και πού πρέπει να γίνει. Ακολουθούν οι μελέτες δημοπράτησης.

Ήδη η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία μ’ εμάς προωθεί την εκπόνηση και την έγκριση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για το Δυτικό Θαλάσσιο Μέτωπο. Άρχισε πλέον να φαίνεται πιο καθαρά ο δρόμος της υλοποίησης των έργων. Έτσι θα αλλάξει η ρυπαρή εικόνα, θα προστατευθεί το οικοσύστημα της περιοχής, θα βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων ολόκληρης της δυτικής Θεσσαλονίκης. Προτείνουμε: οδικό δίκτυο, ανάπλαση, δενδροφυτεύσεις, χώροι αναψυχής, αλιευτικό καταφύγιο κλπ.

Μεγάλη υπήρξε η συνδρομή σ’ αυτό το θέμα και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Βαρνάβα, αφού με δικό του σχεδιασμό και σε συνεργασία μαζί μας, ήλθε στην περιοχή ο γνωστός για τις οικολογικές του ευαισθησίες Οικουμενικός Πατριάρχης κκ Βαρθολομαίος.

Φίλες και φίλοι

Φυσικά δεν τα κάναμε όλα. Έγιναν όμως πολλά. Το έργο μας είναι απόδειξη και εγγύηση ότι θα κάνουμε περισσότερα. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε, στην οποία κι εμείς ανταποκριθήκαμε.

Δεν υπάρχει ούτε ένας πολίτης ο οποίος να μην έτυχε του δέοντα σεβασμού και εξυπηρέτησης από το δήμο. Οι εργαζόμενοι καταβάλουν προσπάθειες για σας. Για τους πολίτες. Το ίδιο και οι εκπαιδευτικοί, δάσκαλοι και καθηγητές στα σχολεία της περιοχής.

Το τηλέφωνό μου και το γραφείο μου είναι ανοικτά σε όλους. Δεν υπάρχει ούτε ένας πολίτης που να μου τηλεφώνησε και να μην έχω επικοινωνήσει μαζί του. Έχουμε συμπαρασταθεί σε δύσκολες καταστάσεις σε θέματα υγείας κλπ. Έχουμε ένα ψηφοδέλτιο με εκλεκτούς και άξιους υποψηφίους.

Σας καλούμε λοιπόν να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για το κοινό καλό του τόπου μας. Αξίζει να συμμετέχετε. Μιλάμε με το έργο μας. Μαζί συνεχίζουμε. Σας ευχαριστώ κι ευχαριστώ και τους μουσικούς για τη συναυλία που ακολουθεί τώρα. Την Κυριακή κανείς να μην λείψει από τις κάλπες. Ψηφίζουν και οι νέοι και όσοι γεννήθηκαν το 2002. Σας ευχαριστώ».

Keywords
δεοντα, υπαρχει, σας ευχαριστώ, σχολεια, μαΐου, καπη, ειλικρίνεια, εκλογες, θεσσαλονικη, συγκοινωνιες, ευαθ, ΟΣΕ, συμμετοχή, green, αμεα, νέα, οασθ, οαεδ, terra, med, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , καθαρα δευτερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, θερινη ωρα, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, βουλευτικές εκλογές 2012, σχεδιο αθηνα, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2014, εκλογες 2015, αποτελεσματα, το θεμα, αμεα, αστυνομια, βοηθεια στο σπιτι, γηπεδα, δουλεια, δωρεαν, εδρα, ηγεσια, θαλασσα, θεμα, καθημερινη, μουσικη, μπασκετ, οασθ, οικονομια, πιεση, προγραμμα, σημερινη, τηλεφωνο, φυσικο αεριο, med, αυξηση, αξιζει, αλουμινιο, αμπελοκηποι, ανεργια, αξονες, βοηθεια, βρισκεται, γινει, γινεται, δελτα, δυνατοτητα, δημος, δυστυχως, δικη, δοθει, δρομος, δικτυο, ευαθ, εγινε, εγγυηση, ευρω, ειλικρίνεια, εκκλησια, εργα, εξελιξη, επικοινωνια, επιτυχια, εταιρια, ετη, ευθυνη, ζωης, ιδια, ιδιο, υπηρεσιες, θετικο, εικονα, ομιλια, καπη, κυβερνηση, κομβος, κτιριο, κτιρια, λειψει, ληψη, λογια, μαΐου, μειωση, νηπιαγωγειο, ξερετε, ομαδα, οδος, ορια, παιδικη χαρα, παιδια, παμε, ποιοτητα, πλιατσικο, ρευμα, ρομα, σας ευχαριστώ, συγκεκριμενα, συνεχεια, συντηρηση, συμμετοχή, σπιτι, σπιτια, συγχρονο, σχεδιο, σχολειο, φαινονται, φυσικα, φθινοπωρο, φυσικο, φορα, χριστινα, χαρα, ωρες, αγωνας, αυλη, δημοτικα, δουλειες, ενωση, ιδιαιτερα, κομματι, κυριακη, λαζαρος, μελετη, μπροστα, νεκροταφειο, terra, θελω να, θεματα, θερμανση, υγειας, υλικα
Τυχαία Θέματα