Κυρ. Μητσοτάκης: Θα μειώσουμε φόρο επιχειρήσεων, ΕΝΦΙΑ και εργοδοτικές εισφορές

Με την ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, έκλεισαν οι εργασίες του 11ου συνεδρίου του κόμματος.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το βήμα του συνεδρίου της ΝΔ παρουσίασε τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί η παράταξη μόλις αναλάβει την εξουσία, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης.

Στην ομιλία του, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για ένα σχέδιο "για την Ελλάδα

που μας αξίζει. Μια χώρα αναγεννημένη και ζωντανή. Eυημερούσα. Αισιόδοξη. Ασφαλή. Ελεύθερη. Αυτό είναι το όραμα της Ν.Δ. Που θα το υλοποιήσει ενωμένη, ανανεωμένη και στηριγμένη στην εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού", υπογραμμίζοντας πως "η ΝΔ είναι "το κόμμα όλων των Ελλήνων".

Επίσης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε αναφορά και στα λόγια του ιδρυτή του κόμματος, Κωνσταντίνου Καραμανλή: "Nα μην ξεχνάμε ποτέ τα λόγια του Κωνσταντίνου Καραμανλή, όταν ίδρυε τη Νέα Δημοκρατία: «Εμείς, οι λιγότεροι, οι επώνυμοι είμαστε εδώ για να υπηρετούμε τους περισσότερους και τους ανώνυμους»".

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την διακυβέρνηση της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε τους δύο βασικούς άξονες.

"1. Απελευθέρωση της δημιουργικότητας των Ελλήνων από τα δεσμά του κρατισμού και της ασφυκτικής φορολογίας.

2. Διάχυση της ευημερίας σε ολόκληρη την κοινωνία με ένα στιβαρό πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης".

Παράλληλα, υπογράμμισε την ετοιμότητα της ΝΔ να προβεί σε σημαντικές παρεμβάσεις σε κύρια ζητήματα:

"Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να μεταρρυθμίσουμε το κράτος, με αξιολόγηση παντού και με δραστικό περιορισμό της γραφειοκρατίας

Είμαστε έτοιμοι να εγγυηθούμε την ασφάλεια των πολιτών χωρίς άβατα στα Εξάρχεια, με μια περήφανη αστυνομία στην υπηρεσία του πολίτη

Είμαστε έτοιμοι να φτιάξουμε μια παιδεία ανταγωνιστική, με δημόσια αλλά και ιδιωτικά πανεπιστήμια, επιτέλους, στη χώρα μας"

"Δεν θα ανεχθώ ούτε λεπτό τη θλιβερή εικόνα που παρουσιάζουν τα πανεπιστήμια σήμερα, που στο όνομα του ασύλου έχουν παραδοθεί σε τραμπούκους" σχολίασε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

"Είμαστε έτοιμοι να χτίσουμε ένα σύστημα υγείας, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα με έμφαση στην πρόληψη και στην πρωτοβάθμια φροντίδα

Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε ένα καινούριο Σύνταγμα στη χώρα, ένα σύγχρονο Σύνταγμα που θα ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της νέας Ελλάδας".

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη γενιά των 360 ευρώ: "Η γενιά των 360 ευρώ να γνωρίζει ότι καμία παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας δεν θα γίνει ανεκτή στο όνομα της δήθεν επιβίωσης της επιχείρησης. Και να είναι σίγουροι ότι θα έχουν μέρισμα στην οικονομική ανάπτυξη που θα αντανακλάται σε αύξηση του μισθού τους".

Από την ομιλία του κ. Μητσοτάκη δεν έλειψε και η δριμεία κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης.

"Με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η χώρα έπιασε πάτο. Η διακυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, όχι μόνον ανέστρεψε την πορεία εξόδου από την κρίση, αλλά καλλιέργησε το ταξικό μίσος. Ζωντάνεψε πεθαμένες ιδεοληψίες. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να γίνει καθεστώς". ανέφερε για να προσθέσει σε άλλο σημείο της ομιλίας του:

Για τον ΣΥΡΙΖΑ πάντα υπάρχουν δύο Ελλάδες: αυτοί και εμείς – το Ναι και το Όχι – οι πατριώτες και οι προδότες – οι καλοί και οι κακοί. Απαντήστε τους. Δεν είναι ο λαϊκιστής που εκφράζει τα αληθινά συμφέροντα του λαού. Είναι αυτός που του λέει την αλήθεια".

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως : "Οι επόμενες εκλογές δεν είναι μια μάχη για πολιτική κυριαρχία. Είναι μια μάχη για την ψυχή ενός έθνους. Δεν θα αφήσουμε μέρα να πάει χαμένη. Ξεκινάμε τον μεγάλο αγώνα για να φύγουν οι κύριοι Τσίπρας, Καμμένος και οι συνεργοί τους από την εξουσία"

Keywords
Τυχαία Θέματα