Κυρ. Μητσοτάκης: Καταθέτουμε τροπολογία για να μη μειωθεί το αφορολόγητο όριο (VIDEO)

Τροπολογία η οποία προβλέπει ότι δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο όριο θα καταθέσει αύριο η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μάλιστα κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει την τροπολογία αυτή

«Μιλάω για μείωση των φόρων εδώ και τρία χρόνια και με χλεύαζε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στον πανικό του, δεν ξέρει τι άλλο να τάξει και

τι άλλο να πει, ένα κόμμα το οποίο χάνει την εξουσία μιλάει και για την πολιτική μείωση των φόρων. Το αφορολόγητο ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, προβλέπει ότι από 1-1 του επόμενου έτους θα πάει στα 5600 περίπου ευρώ, που σημαίνει ότι για πρώτη φορά άνθρωποι με εισοδήματα 600 ευρώ θα πληρώσουν φόρο και θα χάσουν περίπου ένα μισθό. Εμείς την μείωση του αφορολογήτου δεν την ψηφίσαμε. Την καταψηφίσαμε. Και προκαλώ εδώ και τώρα τον κ. Τσίπρα, αντί να λέει ότι επί ημερών του δεν θα κοπεί το αφορολόγητο να έρθει και να προσυπογράψει αυτή την τροπολογία, την οποία έχω φέρει και θα καταθέσει η ΝΔ με το που ανοίξει η Βουλή. Αν εννοεί αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας να πάμε μαζί να διαπραγματευτούμε τη μη μείωση του αφορολογήτου και εγώ θα βάλω πλάτη. Αλλά αν εννοεί αυτά που λέει», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη.

Τόνισε επίσης ότι έχει πει στα στελέχη του κόμματος «να μη ράψουν ακόμα υπουργικά κοστούμια, αφού τώρα, φοράμε στολή εργασίας».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι προτεραιότητά του είναι οι επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας, η μείωση των φορολογικών βαρών για τη μεσαία τάξη, ενώ σημείωσε πως θα δώσει έμφαση και στην παιδεία, με πρότυπα σχολεία περιοχών, όπως η Δυτική Αττική, αλλά και στην ενίσχυση της ασφάλειας.

Κληθείς να σχολιάσει τέλος την κριτική περί εκπροσώπησης της ελίτ, είπε: «Ποιος με κατηγορεί ότι είμαι με την ελίτ; Αυτός που στο Ευρωψήφοδέλτιό του φιγουράρει το όνομα του κ. Κόκκαλη;».

Keywords
Τυχαία Θέματα