Κυρ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών (VIDEO)

Για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και την αυριανή συζήτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Ολομέλεια της βουλής μίλησε στο περιθώριο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη, όπου συναντήθηκε και με στελέχη της ΝΔ, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Όλοι οι βουλευτές θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη συνείδηση τους και υπόλογοι στην ιστορία για τις αποφάσεις που θα πάρουν. Η Συμφωνία των

Πεσπών είναι μια κακή συμφωνία. Η Ελλάδα για πρώτη φορά υποχωρεί μακεδονική γλώσσα κ ταυτότητα στους γείτονες εγκαταλείποντας με αυτόν τον τρόπο μια πολική δεκαετιών για λόγους που μόνο ο κύριος Τσίπρας γνωρίζει. Η ΝΔ θα προσέλθει σε αυτή τη συζήτηση συντεταγμένα με νηφαλιότητα κ αποφασιστικότητα θα εξηγήσει στους Έλληνες πολίτες γιατί αυτή η συνθήκη είναι μια κακή συνθήκη και θα κάνει ότι μπορεί για να αποτρέψει την κύρωση της συνθήκη των Περσών στο ελληνικό κοινοβούλιο" τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

"Επίσης θεωρώ αδιανόητο το γεγονός ότι καλούμαστε να κάνουμε αυτή τη συζήτηση στο ελληνικό κοινοβούλιο χωρίς να έχει κατατεθεί ακόμα το οριστικό αναθεωρημένο κωδικοποιημένο κείμενο του Σκοπιανού Συντάγματος. Αυτά που κατέθεσε σήμερα ο κ Κατρούγκαλος στην επιτροπή δεν είναι τίποτα άλλο από το Σύνταγμα των Σκοπίων όπως ισχύει σήμερα. Πώς είναι δυνατόν λοιπόν η Βουλή των Ελλήνων να κληθεί να λάβει μια τόσο σημαντική απόφαση χωρίς να γνωρίζει τελικά στη λεπτομέρεια της ποιες είναι οι διατάξεις και ποια θα είναι η μορφή του Συντάγματος της γειτονικής χώρας" πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο του Thestival.gr:

Keywords
Τυχαία Θέματα