Κυρ. Κυριάκος: Το ΚΙΝΑΛ εγγυάται την σταθερότητα και την ομαλότητα στη χώρα

Από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όπου μέχρι πρόσφατα κατείχε τη θέση του διευθυντή επικοινωνίας, στο ΚΙΝΑΛ Α’ Θεσσαλονίκης ως υποψήφιος βουλευτής διεκδικώντας την μια και μοναδική βουλευτική έδρα.

Ο Κυριάκος Κυριάκος, λίγες ώρες πριν στηθούν οι κάλπες μιλά στο thestival για το διακύβευμα των επικείμενων εκλογών, το ΚΙΝΑΛ και τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης

και στέλνει το μήνυμα πως η πολιτική είναι η λύση στο πρόβλημα και όχι το πρόβλημα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κυριάκου Κυριάκου στο thestival.gr:

Ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου;

Το διακύβευμα των εκλογών της Κυριακής είναι διπλό. Αρχικά το αν θα συνεχίσουμε να στρώνουμε κόκκινο χαλί στην νεοφιλελευθεροποίηση της χώρας, όπως εκφράζεται από τη ΝΔ, με διαβατήριο την απαξίωση της πολιτικής και την διάβρωση της Δημόσιας Διοίκησης, από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κατά δεύτερον η ενίσχυση και η ενδυνάμωση της Κεντροαριστεράς, του προοδευτικού και πραγματικά πατριωτικού πόλου που δεν είναι άλλος από το ΚΙΝΑΛ- ΠΑΣΟΚ. Δίνουμε μια σκληρή μάχη. Μια μάχη ανανέωσης, διεύρυνσης και αναγέννησης. Μια μάχη δημιουργίας και επανένωσης με την κοινωνία, με καθαρή ματιά και ακόμη πιο καθαρό λόγο. Με έμπνευση και τεχνογνωσία. Δίνουμε μια μάχη πόρτα πόρτα για να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους πως η μόνη υπεύθυνη πολιτική δύναμη που ανέδειξε η μεταπολίτευση είναι το ΠΑΣΟΚ, με κυβερνητική τεχνογνωσία και πραγματικά μεταρρυθμιστικό ρόλο. Η πιο χρήσιμη ψήφος σε αυτές τις εκλογές είναι η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής, που είναι η δύναμη σταθερότητας και ομαλότητας στη χώρα. Ψήφος στο ΚΙΝΑΛ στις επικείμενες εκλογές είναι ψήφος στην χώρα, στην προοπτική και στο μέλλον.

Γιατί αποφασίσετε να αφήσετε τη δουλειά σας, αυτή του Διευθυντή Επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και να πολιτευτείτε στην Α’ Θεσσαλονίκης;

Η αλήθεια είναι πως η απόφασή μου να αφήσω τη θέση του Διευθυντή Επικοινωνίας του ΠΑΟΚ είχε παρθεί άρκετους μήνες πριν, ωστόσο η ανακοίνωση έγινε αμέσως μετά την κατάκτηση του πρώτου νταμπλ στην ιστορία της ομάδας και συνέπεσε χρονικά με την στιγμή που αποδέχτηκα την τιμητική πρόταση που μου έκανε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. Μετά από ώριμη σκέψη αποφάσισα πως ήρθε η ώρα να θέσω τα ένσημά μου, την εικοσαετή επαγγελματική μου εμπειρία και την διάθεση που έχω για προσφορά προς όφελος της κοινωνίας, προς όφελος μεγαλύτερων ομάδων, προς όφελος των συνανθρώπων μας που έχουν χτυπηθεί από την δεκαετή οικονομική κρίση, προς όφελος των νέων μας που αναγκάζονται να μεταναστεύσουν όπως ακριβώς έκαναν οι παππούδες και οι πατεράδες μας. Η ενασχόληση με την πολιτική αποτελεί για μένα ύψιστη τιμή, όπως έχω δηλώσει πολλές φορές. Αισθάνομαι, για να μιλήσουμε με ποδοσφαιρικούς όρους λόγω πρότερου βίου, πως είναι σαν να σε καλούν από την Εθνική Ελλάδας. Είσαι υποχρεωμένος να μπεις στην μάχη!

Γιατί με το ΚΙΝΑΛ και όχι με κάποιο άλλο κόμμα;

Γιατί το ΚΙΝΑΛ και το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που ψηφίζω από ηλικία 18 ετών συνεχώς και αδιαλείπτως. Είμαι ένας άνθρωπος προοδευτικός, σοσιαλδημοκράτης και ο μόνος χώρος που εκφράζει τον προοδευτικό πόλο και την κεντροαριστερά είναι το ΚΙΝΑΛ. Αποφάσισα να δώσω τη μάχη του σταυρού σε μια προσπάθεια να συμβάλλω στην αναγέννηση του χώρου αυτού και την επανένωσή του με την κοινωνία. Το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, η μόνη υπεύθυνη πολιτική δύναμη που ανέδειξε η μεταπολίτευση είναι το μόνο πραγματικά πατριωτικό κόμμα που δεν έβαλε τα μικροκομματικά συμφέροντα μπροστά, όπως έκαναν και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, που χτυπήθηκε όσο κανένας άλλος πολιτικός χώρος κατά τη διάρκεια της κρίσης για την στάση που κράτησε. Ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος στην εσωστρέφεια και το αυτομαστίγωμα, να μιλήσουμε για εκείνους που μας οδήγησαν στην κρίση, και αναφέρομαι στις πολιτικές της ΝΔ την περίοδο 2004-2009 και να αναδείξουμε το έργο μας.

Το ΚΙΝΑΛ δια στόματος της προέδρου του έχει θέσει ως στόχο το διψήφιο ποσοστό. Είναι εφικτό δεδομένης της πόλωσης που υπάρχει μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ;

Στόχος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες εθνικές εκλογές είναι να αποκτήσει την ισχυρή βάση πάνω στην οποία -σε βάθος τετραετίας- θα δημιουργήσει μια πραγματικά προοδευτική κυβερνητική πρόταση. Κυνηγούμε το διψήφιο ποσοστό και την τρίτη διερευνητική εντολή, προκειμένου να εφαρμόσουμε το μοναδικό πραγματικό σχέδιο ενίσχυσης της μεσαίας τάξης και της ελληνικής οικονομίας, δημοκρατικής σταθερότητας και σεβασμού των θεσμών που έχουμε καταθέσει εδώ και καιρό στην ελληνική κοινωνία.

Ποιο θεωρείτε ως το σημαντικότερο πρόβλημα της Θεσσαλονίκης και πως σκοπεύετε να το αντιμετωπίσετε;

Η Θεσσαλονίκη δεν έχει ένα και δυο προβλήματα. Δυστυχώς υπάρχουν προβλήματα στην ανάπτυξη, τις υποδομές, τις μεταφορές, τον ΟΑΣΘ που αν και είναι το μοναδικό μέσο σταθερής τροχιάς υπολειτουργεί και φυσικά την ανεργία. Μια πόλη με πολλά ζωντανά κύτταρα, που διαθέτει το ΑΠΘ και το ΠΑΜΑΚ δεν έχει καταφέρει να κρατήσει την νεολαία της που μεταναστεύει για μια καλύτερη δουλειά. Αυτό που προτείνω και χαίρομαι που ακούω ανθρώπους φορέων να συμφωνούν είναι η δημιουργία ενός forum, μιας διαρκούς επιτροπής στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των φορέων και που θα αντιμετωπίζονται τα προβλήματα με την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών. Πιστεύω ότι η Θεσσαλονίκη έχει προοπτική και μέσα από συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να βρει τον δρόμο και το σωστό βηματισμό. Όραμά μου είναι να κάνουμε τη Θεσσαλονίκη πρότυπο της μπλε ανάπτυξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα