Κύπρος: Το Νοέμβριο η επίσκεψη της ειδικής απεσταλμένης του ΟΗΕ

Η Τζέιν Χολ Λουτ, η ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ, αναμένεται στο νησί της Αφροδίτης στα μέσα του Νοέμβρη, στο πλαίσιο της προετοιμασίας που γίνεται για τη συνάντηση της 25ης Νοεμβρίου με τον ΓΓ του ΟΗΕ, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.

Σε

δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε ότι «επί του παρόντος αναμένεται (η κ. Λουτ) να επισκεφθεί την Κύπρο ενδεχόμενα στις 15 Νοεμβρίου, και η συνάντηση της μαζί μου έχει οριστεί στις 16 Νοεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα», όπως μεταδίδει και το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Είναι μια προετοιμασία που γίνεται ενόψει της συναντήσεως που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Νοεμβρίου, στο Βερολίνο, με τον ΓΓ των ΗΕ», υπέδειξε, ενώ ερωτηθείς αν είναι αισιόδοξος για την τριμερή, ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε την ελπίδα όπως υπάρξουν αποτελέσματα «αν η άλλη πλευρά διαθέτει την ίδια αποφασιστικότητα και πολιτική βούληση με αυτή που διαθέτουμε εμείς».

Εξάλλου, σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση για συνεργασία από την Άγκυρα, ο πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι θα ενημερώσει πρώτα το Εθνικό Συμβούλιο «για τις πληροφορίες που έχουμε και εν συνεχεία, εν ανάγκη, θα γίνουν και δημόσιες δηλώσεις».

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν μέσα στην κατεχόμενη Κύπρο, η συνάντηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί με την ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί της 16ης Νοεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα