Κύπρος: Αντιπαράθεση ΑΚΕΛ και κυβέρνησης

Έντονη αντιπαράθεση εκδηλώθηκε σήμερα μεταξύ ΑΚΕΛ και κυβέρνησης, με αφορμή κατηγορία του γγ του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού, ότι ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης είπε ψέματα σχετικά με την αποχώρησή του από το Μοντ Πελεράν και την απόσυρση του χάρτη για το εδαφικό από την

ελληνοκυπριακή πλευρά.

Ο κ. Κυπριανού υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει πρόβλημα με την αλήθεια και κατηγόρησε τον Κύπριο Πρόεδρο ότι λειτουργεί με ανεύθυνο τρόπο, θέτοντας πάνω από όλα τις προσωπικές του φιλοδοξίες.

"Αυτός ο Πρόεδρος" είπε "δεν μπορεί να διαχειριστεί το Κυπριακό". Ο γγ του ΑΚΕΛ ανέφερε, ακόμη, ότι χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ν. Χριστοδουλίδης είπε ψέματα, ισχυριζόμενος ότι η κυβέρνηση δεν γνώριζε για την απόσυρση του τουρκοκυπριακού χάρτη, ενώ ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών δήλωσε ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση γνώριζε για τις εξελίξεις. Επιπλέον, ο Άντρος Κυπριανού απέρριψε τις αναφορές ότι η επιλογή να ανακοινωθεί χθες η απόσυρση του τουρκοκυπριακού χάρτη, συνιστά παρέμβαση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στην προεκλογική εκστρατεία προς όφελος του Σταύρου Μαλά.

Οι δηλώσεις Κυπριανού προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος σημείωσε ότι ουδείς έχει το δικαίωμα να τον χαρακτηρίζει ψεύτη, ή κάτι άλλο. Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι ο ισχυρισμός αυτός είναι βαριά κατηγορία, δεδομένου, όπως σημείωσε, ότι σχετικά με τον χάρτη η κυβέρνηση είχε ενημερωθεί για την πρόθεση της τουρκοκυπριακής πλευράς να τον αποσύρει, αλλά ουδέποτε πληροφορήθηκε από τα Ηνωμένα Εθνη ότι το αίτημα έγινε αποδεκτό.

"Σε καμιά περίπτωση δεν αναφέραμε ότι η κυβέρνηση δεν γνώριζε τίποτε. Γνώριζε για την πρόθεση της τουρκοκυπριακής πλευράς, αλλά όχι για την επιστροφή του χάρτη από τα Ηνωμένα Εθνη" ανέφερε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε: "Αν η κυβέρνηση γνώριζε ότι έγινε αποδεκτή η απόσυρση του χάρτη, θα έκανε προσπάθειες, ώστε να περιληφθεί στο πρόσφατο ψήφισμα του ΟΗΕ".

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, υποστήριξε ότι αφού ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ δεν τα πήγε καλά στην προχθεσινή τηλεοπτική συζήτηση, το ΑΚΕΛ βρήκε τρόπο για να μεταθέσει τη συζήτηση αλλού.

"Πάει να δημιουργηθεί μια εικόνα από το ΑΚΕΛ ότι ο Πρόεδρος σκεφτόταν τις εκλογές αντί το Κυπριακό και για αυτό προσπαθούσε να απεμπλακεί από τον διάλογο. Εάν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ήθελε να απεμπλακεί, δεν θα πήγαινε ούτε στο Μον Πελεράν ΙΙ, ούτε στη διάσκεψη της Γενεύης τον Ιανουάριο" ανέφερε ο κ. Νεοφύτου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα