ΚΥ.ΜΑ: Ξεκινούν τα επιμορφωτικά προγράμματα ενηλίκων του δήμου Θέρμης

Οι Κύκλοι Μάθησης ή αλλιώς ΚΥ.ΜΑ είναι μια νεα πρωτοποριακή εκπαιδευτική πρωτοβουλία του Δήμου Θέρμης, που αφορά στην επιμόρφωση ενηλίκων. Γεννήθηκε στο πλαίσιο των εργασιών της Επιτροπής Δια Βίου Μάθησης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πρόκειται για μία ομάδα ειδικών τόσο στην εκπαίδευση ενηλίκων όσο και σε ειδικά επιστημονικά πεδία, που συναντήθηκαν και αποφάσισαν να δημιουργήσουν την Ομάδα Εθελοντών Εκπαιδευτών Ενηλίκων του Δήμου Θέρμης. Στόχος είναι να διοργανώσουν μεθοδικά και συστηματικά δωρεάν επιμορφωτικά προγράμματα ενηλίκων, που να καλύπτουν τις ανάγκες

και τα ενδιαφέροντά τους σε όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες με την υποστήριξη της δημοτικής αρχής.

Την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, οι Κύκλοι Μάθησης, προχωρούν στη διοργάνωση της πρώτης ενημερωτικής εκδήλωσης με θέμα «Οι πολίτες για τους πολίτες – νέα πορεία συνδημιουργίας στη μάθηση των ενηλίκων». Σκοπός της ημερίδας είναι να παρουσιαστεί η νέα, αυτή, πρωτοποριακή εκπαιδευτική ιδέα του δήμου στους πολίτες, είτε είναι υποψήφιοι εκπαιδευτές, είτε επιθυμούν να συμμετέχουν στα προγράμματα επιμόρφωσης. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες της ιδέας αυτής, καθώς και οι θεματικοί κύκλοι των επμορφωτικών συναντήσεων που θα διοργανωθούν.

Στο πλαίσο της ενίσχυσης ατής της προσπάθειας, αλλά και της συλλογικότητας στην κοινωνία μας, οι ΚΥκλοι ΜΑθησης καλούν όλους όσους ενδιαφέρονται να γίνουν” συνδημιουργοί” αυτού του καινοτόμου εθελοντικού εγχειρήματος, να παρακολουθήσουν την ενημερωτική αυτή εκδήλωση που θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα Θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης από τις 18.00 έως τις 22.00.

“Όραμα μας είναι να συμβάλουμε στην ανάπτυξη , στα πλαίσια του Δήμου μας και ευρύτερα, ενός κινήματος δια βίου μάθησης για την παιδεία και τον πολιτισμό” δηλώνει ο αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλιος Αποστόλου . “Η συμμετοχή όλων στην πρώτη αυτή δράση έχει ως βασικό στόχο να είναι η αρχή τόσο για την ενημέρωση όσο και την ανάδειξη του ενδιαφέροντος των πολιτών για το ΚΥ.ΜΑ. Η εκδήλωση του σχετικού ενδιαφέροντος όσων επιθυμούν να ενταχθούν στο ΚΥ.ΜΑ αφορά τόσο εκπαιδευόμενους όσο και εκπαιδευτές” δηλώνει ο υπεύθυνος του ΚΥ. ΜΑ. τος Αθανάσιος Σαρακίνος.

Keywords
Τυχαία Θέματα