Κυκλοφόρησε εργαλείο που γράφει ψευδείς ειδήσεις με αληθοφανή τρόπο

Η OpenAI συνεχίζει να αναπτύσσει τον αλγόριθμο που γράφει ψευδείς ειδήσεις με αληθοφανή τρόπο, για τον οποίο είχαμε ακούσει για πρώτη φορά τον περασμένο Φεβρουάριο. Τότε είχε ανακοινώσει πως θα ήταν ένα αρκετά επικίνδυνο εργαλείο για να το λανσάρει και αποφάσισε να το κρατήσει κλειστό, αλλά τώρα θεωρεί ότι δεν υπάρχουν ισχυρές αποδείξεις πως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για κακούς σκοπούς.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, ο οργανισμός προχώρησε

στο λανσάρισμα της πλήρους έκδοσης του εργαλείου, το οποίο ονομάζεται GPT-2 και είχε σχεδιαστεί αρχικά για να παρέχει απαντήσεις, να βγάζει περιλήψεις και να μεταφράζει κείμενα. Οι ερευνητές φοβόταν πως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, αλλά περισσότερο χρησιμοποιήθηκε για την εκπαίδευση text adventure games και συγγραφή ιστοριών για μονόκερους.

Η κυκλοφορία του GPT-2 έγινε με την ελπίδα να χρησιμοποιηθεί από τους ερευνητές για την ανάπτυξη άλλων αλγορίθμων που θα εντοπίζουν τα ψεύτικα κείμενα. Κάτι σαν αντιβίωση, δηλαδή, για κείμενα γραμμένα από αλγορίθμους Μηχανικής Μάθησης.

Μπορεί να προκαλεί ανησυχία η κυκλοφορία ενός τέτοιου εργαλείου που θα μπορούσε να γεμίσει τον κόσμο με ψευδείς ειδήσεις, καλογραμμένες έτσι ώστε να φαίνονται αληθινές, αλλά είτε το θέλουμε, είτε όχι, αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε και αυτό. Επομένως, η OpenAI δίνει ένα προβάδισμα με σκοπό να αναπτυχθούν τα αντίστοιχα αντιβιωτικά.

Πηγή: Techgear.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κυκλοφόρησε,kykloforise