Κρήτη: Σήμερα το τελευταίο αντίο στη μητέρα που πνίγηκε για να σώσει τα παιδιά της

Ολόκληρη η Κρήτη θρηνεί το χαμό δυο νέων ανθρώπων. Δυο γονιών που θυσιάστηκαν κι έπεσαν στη θάλασσα για να σώσουν τα παιδιά τους, χωρίς να σκεφτούν λεπτό ότι δεν ήξεραν καλό κολύμπι.

Χτες το απόγευμα η Ροδιά, ένα χωριό έξω από το Ηράκλειο, αποχαιρέτισε τον Βενιζέλο Στρατάκη. Η οικογένειά του, ο πατέρας του Γρηγόρης, η μητέρα του Μαρίκα και οι τρεις

αδελφές του, τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία. Είχαν ξαναζήσει τον ίδιο πόνο όταν έχασαν τον Κώστα τους σε τροχαίο.

Σήμερα στις Κάτω Αρχάνες του Ηρακλείου, στις 10:00, συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετίσουν τη συζυγό του και μητέρα τωην τεσσάρων παιδιών, Κατερίνα Καναβάκη. «Προσπάθησε να σώσει τα παιδιά της. Θυσιάστηκε», ήταν οι λίγες λέξεις που κατάφερε να ψελλίσει ο πατέρας της, Αλέκος Καναβάκης σε επικοινωνία με το newsit.gr.

Τα τέσσερα παιδιά που είδαν τους γονείς τους να πνίγονται μπροστά στα μάτια τους, δεν γνωρίζουν ακόμη ότι μητέρα και ο πατέρας τους έχουν χάσει τη ζωή τους.

Συγκλονιστικά είναι και τα λόγια του Μανώλη Κατσαμά, του ανθρώπου που δεν δίστασε λεπτό να πέσει στη θάλασσα, να σώσει το 9χρονο αγόρι, τον γιο της Κατερίνας Καναβάκη και το μικρό κοριτσάκι, την κόρη του Βενιζέλου Στρατάτη. «Κάποια στιγμή είδα τον πατέρα και τη μάνα να τρέχουν προς τη θάλασσα και κατάλαβα ότι κάτι κακό συμβαίνει», είπε και περιέγραψε καρέ καρέ τις δραματικές στιγμές: «Άρχισα να βγάζω τα ρούχα μου για να βουτήξω. Έβλεπα τα παιδιά να πνίγονται. Μπαίνω και βγάζω πρώτα το αγοράκι. Ο πατέρας φαινόταν ότι δεν ήξερε μπάνιο ο άνθρωπος. Δεν μπορούσε να φτάσει γρήγορα στο παιδί. Αφήνω το αγοράκι έξω στην παραλία και ξαναμπαίνω για να σώσω το κοριτσάκι. Μαζί με εμένα βούτηξε και ο αδερφός μου για να βγάλουμε το δεύτερο παιδάκι. Έβλεπα ότι ο άνθρωπος δεν είχε αντοχές και μου λέει ο πατέρας «πάρε την κόρη μου γιατί δεν μπορώ». Την πήρα από τα χέρια του πατέρα και την έβγαλα έξω. Βγήκα έξω μαζί με το παιδί και κοιτάζω πίσω μου και βλέπω ότι ούτε ο άντρας ούτε η γυναίκα μπορούσαν να βγουν μόνοι τους γιατί η θάλασσα ήταν πολύ φουρτουνιασμένη. Προσπαθήσαμε να τους σώσουμε αλλά δεν τα καταφέραμε. Τους παρέσυραν τα κύματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα