Κρέσπο: Στα μέσα Απριλίου ίσως είμαι έτοιμος να επιστρέψω

Το ατομικό του πρόγραμμα προκειμένου να επιστρέψει στο 100% συνεχίζει ο Κρέσπο του ΠΑΟΚ, ο οποίος σε δηλώσεις που έκανε, τόνισε πως ήρθε σε συνεννόηση με τον Δικέφαλο ώστε να περάσει την καραντίνα στην Σεββίλη.

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Κρέσπο:

Αρχικά, ο παίκτης του ΠΑΟΚ σημείωσε πως: «Η κατάσταση με τον κορωνοϊο με βρήκε εν μέσω μίας μεγάλης αλλαγής για εμένα στη σεζόν. Στις 2 Φεβρουαρίου ταξίδεψα στην Ισπανία, στη Βαρκελώνη,

γιατί έπρεπε να υποβληθώ σε μία επέμβαση για την αποκατάσταση του τραυματισμού μου. Ήταν κάτι που είχα κανονίσει με το κλαμπ μου και είχαμε συμφωνήσει ότι θα έμενα στην Ισπανία για την αποκατάσταση μου και θα έπρεπε να επιστρέψω στις 15 Μαρτίου.

Όλα ήταν σχεδιασμένα, αλλά μετά από όσα έγιναν με τον ιο παγκοσμίως και στην Ισπανία, επικοινώνησα με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και συμφωνήσαμε πως το καλύτερο θα ήταν να μείνω στη Σεβίλλη γιατί θα παίρναμε ρίσκο, αλλά και γιατί θα μπορούσα να αποκαταστήσω πλήρως την κατάσταση με τον τραυματισμό μου, θα ήταν το καλύτερο για εμένα».

Πρόσθεσε ότι: «Ευτυχώς όλο αυτό το ζω με την οικογένεια μου και δε χρειάζεται να ανησυχώ παραπάνω τι θα συνέβαινε αν ήμουν στην Ελλάδα και έπρεπε να δω τι θα κάνω με αυτή την κατάσταση όπως συμβαίνει με όλους. Ευτυχώς δεν έχουμε κανένα κρούσμα κορωνοϊου στην οικογένεια μας».

Για τα πρωταθλήματα σε Ελλάδα και Ισπανία: «Η Ελλάδα και η Ισπανία αντιμετωπίζουν στο ποδόσφαιρο με σχετικά παρόμοιο τρόπο την κατάσταση με τον κορωνοϊο. Το πρωτάθλημα διακόπηκε την ίδια εβδομάδα και μπήκε σε καραντίνα και οι ομοσπονδίες αποφάσισαν ότι οι παίκτες θα πρέπει να μείνουν σπίτι και εκεί να με τα μέγιστα προληπτικά μέτρα να αποφύγουν το ενδεχόμενο μόλυνσης.

Τα τελευταία νέα που είχαμε είναι πως ίσως στις 4 Απριλίου θα μπορούν να ξεκινήσουν και πάλι οι προπονήσεις, χωρίς τίποτα φυσικά να είναι σίγουρο. Παρομοίως υπάρχει αναβολή από τη διοργανώτρια αρχή και μένει να φανεί πότε θα μπορεί να παρθεί μία απόφαση για να ξεκινήσεις με εγγυήσεις για την υγεία και χωρίς προβλήματα το ποδόσφαιρο.

Υπάρχουν λιγότερες λοιμώξεις και η κατάσταση με τον αυτοέλεγχο πηγαίνει πολύ καλύτερα, είμαι αισιόδοξος ότι μπορεί σε κάποιες εβδομάδες να αλλάξουν τα πράγματα στο ποδόσφαιρο και να υπάρξει δράση. Δουλεύω όσο μπορώ εδώ στο σπίτι και ίσως μπορώ να επιστρέψω στα μέσα Απριλίου, αν και το σημαντικό είναι να δούμε τι θα γίνει με τον κορωνοϊο, πως θα εξελιχθεί η κατάσταση.

Προσωπικά πιστεύω ότι οι λίγκες, τα Κύπελλα και οτιδήποτε άλλο, όπως ακούω και από κάποιους προέδρους λιγκών, θα πρέπει να ολοκληρωθούν. Σίγουρα η σεζόν στο πρωτάθλημα δεν μπορεί να ακυρωθεί χωρίς ανάδειξη πρωταθλητή, ποιες ομάδες θα ανέβουν κατηγορία και ποιες θα υποβιβαστούν.

Στην Ελλάδα δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε ότι τώρα θα παιζόταν το πιο καθοριστικό κομμάτι της σεζόν για τον τίτλο. Επίσης σκεφτείτε μία ομάδα που πήγαινε για άνοδο και ενημερώνεται ότι δεν μπορεί να ανέβει γιατί όλα ακυρώνονται. Δημιουργούνται αμφιβολίες, αλλά η επιλογή να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα είναι η μόνη που υπάρχει, είτε σε κοντινές είτε σε μακρινές ημερομηνίες».

Για το αν θα πρέπει να θυσιάσουν οι ποδοσφαιριστές τις διακοπές τους ώστε να… βγουν οι ημερομηνίες: «Εάν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί θα πρέπει να επιταχυνθεί η έναρξη του επόμενου πρωταθλήματος. Με άλλα λόγια να τελειώσουμε τη φετινή σεζόν τον Αύγουστο και να ξεκινήσουμε την ερχόμενη τον Σεπτέμβριο, οι ποδοσφαιριστές πρέπει αν χρειάζεται να μην έχουν διακοπές. Αν αυτή είναι η μοναδική λύση και πρέπει να συνδεθούν έτσι οι δύο χρονιές αυτό πρέπει να γίνει. Είναι ειδικές οι συνθήκες στις οποίες θυσιάζουμε όλοι τους εαυτούς μας για το καλό της κοινωνίας και αν χρειάζεται τότε θα πρέπει και οι ποδοσφαιριστές να το κάνουν, να πιεστεί το καλεντάρι και να ετοιμαστούμε για πιο πολλούς αγώνες σε συγκεκριμένο διάστημα πιο μετά το καλοκαίρι. Πρέπει να το κάνουμε αυτό οι παίκτες για να βοηθήσουμε τους συλλόγους, τις διοργανώσεις και όλα να επιστρέψουν σε κανονικούς ρυθμούς. Έτσι το βλέπω εγώ, έτσι θεωρώ ότι είναι πιο δίκαιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα