Κουμουτσάκος: Η κυβέρνηση έκανε την Ελλάδα μια μεσίστια χώρα

Σε σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης, για τη διαχείρισης της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική τόσο σε επιχειρησιακό όσο και σε επικοινωνιακό επίπεδο, πέρασε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, τονίζοντας ότι πρέπει να καταλογιστούν οι ευθύνες για την τραγωδία και κατηγορώντας την ότι «έχει κάνει την Ελλάδα μεσίστια χώρα».

Ο βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος, απέκρουσε τα κυβερνητικά πυρά περί πολιτικής «τυμβωρυχίας» της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας καυστικά:

«ποιοι το λένε αυτό; Αυτοί που έκαναν διαχείριση κρίσεως την ώρα της καταστροφής και του θανάτου με κάμερες;

Το εγχειρίδιο του αρχάριου λέει πως σε τέτοιες περιπτώσεις κλείνεσαι σε ένα δωμάτιο ανεπηρέαστος από άλλους παράγοντες να πάρεις τις καλύτερες αποφάσεις στον καλύτερο δυνατό τρόπο» .

Χαρακτήρισε, δε, υποκριτική τη στάση της κυβέρνησης σχετικά με τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων, επισημαίνοντας ότι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνοι που υπέγραφαν για την αναστολή πρωτοκόλλων κατεδάφισης.

«Αντί προστασίας καταστροφή και πένθος, αντί ευθύνης κουκούλωμα και υπεκφυγές και αντί ευαισθησίας – συγγνώμης, αλαζονεία και θράσος. Αυτή είναι η εικόνα της κυβέρνησης», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής της ΝΔ έβαλε στο «κάδρο» και τους Υπουργούς Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Κοτζιά και Νίκο Τόσκα αντίστοιχα, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, για τη χθεσινή ανακοίνωση της Κίνησης Πράττω, με την οποία ζητούσε συγγνώμη που λόγω της προσπάθειας υπέρβασης του Μνημονίου δεν προχώρησαν άλλες αναγκαίες αλλαγές.

«Ο κ. Τόσκας δεν μπορεί να τα λέει αυτά. Ο συντονισμός των αρχών που υποτίθεται είναι πολιτικός προϊστάμενος είναι θέμα μνημονίων; Αυτά είναι υπεκφυγές. Η Κίνηση Πράττω έχει δύο στελέχη υπόλογα, τον κ. Τόσκα και τον κ. Καπάκη, και προσπαθεί με μια κενή περιεχομένου και καθυστερημένη συγγνώμη να περιχαρακώσει την ελάχιστη πολιτική της αξιοπρέπεια.

Ο άπρακτος κ. Τόσκας του Πράττω δεν μπορεί να το επικαλείται και οι ευθύνες των δύο αγγίζουν πολιτικά και τον κ. Κοτζιά. Δεν ξέρω μήπως πρέπει να μετονομαστεί το Πράττω σε διαπράττω πλέον», σχολίασε καυστικά.

Ο κ. Κουμουτσάκος εκτίμησε ότι η εθνική τραγωδία πιθανόν να δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις, αλλά όπως σχολίασε βέβαιο είναι ότι επήλθε: «το απόλυτο ψυχολογικό ρήγμα επαφής μεταξύ κυβέρνησης και λαού, του αισθήματος των πολιτών.

Η 23η Ιουλίου ως εφιάλτης θα ακολουθεί αυτή την κυβέρνηση μέχρι το τέλος της. Δεν θα ξεφύγουν από αυτό».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κουμουτσάκος, Ελλάδα,koumoutsakos, ellada