Κοτζιάς: Οι βαρβαρότητες σε βάρος του Διεθνούς Δικαίου δεν θα περάσουν

Σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για το Κυπριακό έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, από τη Νέα Υόρκη. "Οι βαρβαρότητες σε βάρος του Διεθνούς Δικαίου, των αρχών του ΟΗΕ και των δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων δεν θα περάσουν" τόνισε, χθες το βράδυ, στο πλαίσιο της τιμητικής εκδήλωσης στο πρόσωπό του που οργάνωσε η Παναμερικανική Ένωση Κυπρίων.

Μια βραδιά συγκινητική με επιστέγασμα τη βράβευση του Νίκου Κοτζιά με το "Βραβείο

Ελευθερίας" της Ομοσπονδίας Κυπρο-Αμερικανικών Οργανώσεων, για τον πατριωτισμό και το κύρος του ως επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, αλλά πάνω απ' όλα, για την αταλάντευτη στάση που έχει επιδείξει στο κυπριακό όλο αυτό το διάστημα που είναι υπουργός Εξωτερικών και ιδίως στις συνομιλίες του τελευταίου χρόνου.

"Νοιώθω να έχω δύο πατρίδες: τη μητέρα μου Ελλάδα και την αδερφή μου Κύπρο" δήλωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συγκινημένος ο υπουργός Εξωτερικών στον χαιρετισμό που απηύθυνε παραλαμβάνοντας το βραβείο. Βραβείο με ιδιαίτερα μεγάλη βαρύτητα, που απονέμεται ετησίως σε άτομα με "παραδειγματική προσφορά στα εθνικά συμφέροντα και την ασφάλεια της Κύπρου", αν λάβει κανείς υπόψη του ότι στους αποδέκτες του συμπεριλαμβάνονται, ο τέως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Καραμανλής, οι γερουσιαστές Ρόμπερτ Μενέντεζ και Τσαρλς Σούμερ κ.α. ενώ η εκδήλωση τελεί υπό την τιμητική προεδρία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου, οι οποίοι βεβαίως ήταν παρόντες στην εκδήλωση. Όπως, επίσης, παρόντες ήταν στην τιμητική βραδιά, και o Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, αλλά και οι επικεφαλής των διπλωματικών αποστολών της Ελλάδας και της Κύπρου σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη.

Τόσο ο κ. Αναστασιάδης όσο και ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, στον χαιρετισμό που απηύθυναν στην εκδήλωση, εξήραν τη στάση και τις θέσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών και συνεχάρησαν την Ομοσπονδία των Κυπρίων αποδήμων για την απόφασή τους να τιμήσουν επάξια με το σύμβολο της Ελευθερίας τον Νίκο Κοτζιά. "Έναν καταξιωμένο πολιτικό της Ελλάδας" όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Κύπρου, "έναν άνθρωπο με τον οποίο δώσαμε μαζί τις μάχες στο Κραν Μοντανά και ξεπεράσαμε τα προβλήματα που δημιούργησαν όχι μόνο η τουρκική αδιαλλαξία αλλά και κάποιοι άλλοι "φίλοι" που εμπλέκονται στην όλη διαδικασία".

Keywords
Τυχαία Θέματα