Κορωνοϊός: Στους 53 οι νεκροί στην Ελλάδα - 169 νέα κρούσματα

Σε 119 ανέρχονται τα θετικά κρούσματα του κορωνοϊού που καταγράφηκαν στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», 23 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στη δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα, στη χώρα υπάρχουν 27 νέα κρούσματα ενώ το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα ανέρχονται σε 1.584, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο λοιμωξιολόγος και επικεφαλής του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη χώρα είναι 53 καθώς το

τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν τρεις νέοι θάνατοι.

Ο μέσος όρος ηλικίας των νεκρών είναι τα 72 έτη, ενώ η πλειοψηφία είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα.

91 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ ενώ 9 άτομα έχουν λάβει εξιτήριο.

Έχουν διενεργηθεί 18.844 εξετάσεις για κορωνοϊό.

Ο καθηγητής αναφέρθηκε λεπτομερώς στο θέμα των θανάτων νέων και παιδιών, λέγοντας πως η ασθένεια εκδηλώνεται εξαιρετικά σπάνια σε παιδιά. Πρέπει, ωστόσο, να εμπεδώσουν τα ατομικά μέτρα προστασίας και να εκτιμήσουν τα μέτρα. Η θνησιμότητα στις νέες ηλικίες είναι μόλις 0,66%, στα άτομα 50 ετών και άνω στο 8%, ενώ στα ηλικιωμένα άτομα φτάνει στο 18%, υπογράμμισε.

Τα μέτρα θα κρατήσουν σίγουρα μερικές εβδομάδες τον χρόνο, ξεκαθάρισε ο κ. Τσιόδρας. Τόνισε ότι, αν είχαμε ακολουθήσει την πορεία της Ισπανίας, θα είχαμε σήμερα 2.265 νεκρούς. Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι κινήσεις που έχουν κάνει οι επιμέρους χώρες βοηθούν στο να ανακοπεί σε ένα βαθμό ο ρυθμός επέκτασης του ιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα