Κορωνοϊός: Αλήθειες και μύθοι για την καθαριότητα

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο ιός COVID-19 μπορεί να μεταδοθεί σε όλες τις περιοχές του πλανήτη, ανεξάρτητα από τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε μία.

Είναι σημαντικό κάποιος που ζει ή ταξιδεύει σε περιοχή που έχουν καταγραφεί κρούσματα COVID-19 να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης από τον ιό.

Ο καλύτερος τρόπος για να προστατευθείτε από τον COVID-19 είναι να πλένετε συχνά και σχολαστικά τα χέρια σας. Με τον τρόπο αυτό απομακρύνετε τους ιούς που μπορεί να βρίσκονται στα χέρια σας και αποφεύγετε τη μόλυνση που μπορεί να προκληθεί όταν αγγίζετε

τα μάτια, το στόμα και τη μύτη σας.

Δείτε τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε για την ατομική υγιεινή σχετικά με την προστασία από τον νέο κορονοϊό,σύμφωνα με το onmed.gr:

Μπορεί το ζεστό μπάνιο να προλάβει τη μόλυνση; Τo ζεστό μπάνιο δεν εμποδίζει τη νόσηση από τον νέο κορονοϊό. Η κανονική θερμοκρασία του σώματος παραμένει γύρω στους 36,5°C έως 37°C, ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία του μπάνιου. Το καυτό ντους μπορεί να αποδειχθεί και επιβλαβές, καθώς μπορεί να προκαλέσει έγκαυμα.

Ο στεγνωτήρας χεριών σκοτώνει τον ιό; Όχι, οι στεγνωτήρες χεριών δεν είναι αποτελεσματικοί στην εξόντωση του νέου κορονοϊού. Για να προστατευτείτε, πλένετε τα χέρια σας με νερό και σαπούνι επί τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα και όποτε αυτό δεν είναι εφικτό, χρησιμοποιείτε απολυμαντικό. Αφού καθαρίσετε τα χέρια σας, πρέπει να τα στεγνώσετε καλά χρησιμοποιώντας χαρτοπετσέτες ή στεγνωτήρα ζεστού αέρα.

Μπορεί η χρήση οινοπνεύματος ή χλωρίου στο σώμα να σκοτώσει τον ιό; Όχι. Ο ψεκασμός αλκοόλ ή χλωρίου σε όλο το σώμα δεν θα σκοτώσει ιούς που έχουν ήδη εισέλθει στο σώμα. Αντίθετα, ο ψεκασμός αυτών των ουσιών μπορεί να είναι επιβλαβής για τους βλεννογόνους (μάτια, μύτη, στόμα). Τόσο η αλκοόλη όσο και το χλώριο μπορεί να είναι χρήσιμα για την απολύμανση των επιφανειών, μόνο γι' αυτές όμως και μόνο όταν χρησιμοποιούνται βάσει συγκεκριμένων οδηγιών.

Μπορούν οι ρινικές πλύσεις με αλατούχο διάλυμα να αποτρέψουν τη μόλυνση; Όχι. Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι οι τακτικές ρινικές πλύσεις με αλατούχο διάλυμα έχουν προστατεύσει τους ανθρώπους από τη μόλυνση με το νέο κορονοϊό. Υπάρχουν περιορισμένες ενδείξεις ότι η διαδικασία αυτή μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να ανακάμψουν πιο γρήγορα από το κοινό κρυολόγημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα