Κόντρα Χατζηδάκη - Τζανακόπουλου με αφορμή την τοποθέτηση Μοσκοβισί στη Βουλή

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κωστή Χατζηδάκη, και τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, με φόντο την επίσκεψη του Πιερ Μοσκοβισί στην Ελλάδα.

Αφορμή για την κόντρα των δύο ανδρών στάθηκε η τοποθέτηση που έκανε ο Επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, Φορολογίας και Τελωνείων, Πιερ Μοσκοβισί, μιλώντας στην κοινή

συνεδρίαση των επιτροπών της Βουλής, με θέμα "Ένα νέο κεφάλαιο για την Ελλάδα".

Κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε μεταξύ άλλων: "Θέλω να το πω: δεν είναι τέταρτο μνημόνιο αυτό που κάνουμε, δεν θα ξανάρθει εδώ η τρόικα!".

Η φράση αυτή του Πιερ Μοσκοβισί προκάλεσε την αντίδραση του αντιπροέδρου της ΝΔ, ο οποίος απευθυνόμενος προς τον Ευρωπαίο Επίτροπο είπε μεταξύ άλλων:

"Η συμφωνία αυτή δεν είναι καθόλου ανώδυνη για τους πολίτες αφού έχει περικοπή συντάξεων, περικοπή αφορολόγητου και υψηλά πλεονάσματα.

Σε αντάλλαγμα έχουμε το μαξιλάρι για την έξοδο στις αγορές. Από την μία έχουμε λεφτά και από την άλλη υποχρεώσεις και εποπτεία. Τα ίδια είχαμε και στο πρώτο και στο δεύτερο και στο τρίτο μνημόνιο.

Μπορούμε να το βαφτίσουμε Πιέρ, Ευκλείδη, Κωστή, οι πολίτες ξέρουν όμως ότι είναι τέταρτο μνημόνιο".

Απάντηση στα όσα είπε ο κ. Χατζηδάκης έδωσε από πλευράς κυβέρνησης ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για "θυμό του κ. Χατζηδάκη" γιατί ο Πιερ Μοσκοβισί είπε το αυτονόητο

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Τζανακόπουλου:

"Παρακολουθήσαμε πριν από λίγη ώρα τον κ. Χατζιδάκη να θυμώνει, στο ελληνικό κοινοβούλιο, με τον Ευρωπαίο επίτροπο κ. Μοσκοβισί.

Ο κ. Χατζιδάκης, όμως, στην πραγματικότητα θύμωσε με την αλήθεια. Θύμωσε με το γεγονός ότι ο κ. Μοσκοβισί είπε το αυτονόητο.

Ότι δεν υπάρχει τέταρτο μνημόνιο και ότι η Ελλάδα πέτυχε μία πολύ θετική συμφωνία για το ελληνικό χρέος, η οποία το καθιστά πλέον βιώσιμο.

Θύμωσε όμως και με το γεγονός ότι η μεταμνημονιακή παρακολούθηση δεν θα γίνεται πλέον στη βάση των μέσων αλλά στη βάση των στόχων, ως προς τους οποίους θα υπάρχει πολύ μεγαλύτερη πολιτική ευελιξία από τη μεριά της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο κ. Χατζιδάκης, αντί να θυμώνει, θα πρέπει πλέον να συμβιβαστεί με το γεγονός ότι το πολιτικό αφήγημα και το αντιπολιτευτικό αφήγημα της ΝΔ έχει κατεδαφιστεί και να συμβιβαστεί με τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στη χώρα".

Keywords
Τυχαία Θέματα