Κόντρα Μπουτάρη - Αντιπολίτευσης για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα

Σκληρή κριτική στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, για το θέμα των συμβασιούχων στην καθαριότητα, άσκησαν οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου.

«Εμείς σαν "Εντάξει" δεν αναζητήσαμε το χειροκρότημα. Δεν είπαμε ψέματα στους συμβασιούχους. Δεν είχατε σχέδιο

δήμαρχε για να λύσετε εκ των έσω. Ξέρατε ότι θα έρθει το πρόβλημα. Φαινόταν ότι θα έρθει», τόνισε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και της παράταξης "Εντάξει", Σταύρος Καλαφάτης.

Παράλληλα ο κ. Καλαφάτης κάλεσε τους συμβασιούχους να πουν ανοιχτά με ονόματα αν κάποιος από τη διοίκηση ακολούθησε, όπως είπε, την κυβερνητική πολιτική και τους έταξε μονιμοποίηση.

«Δεν γίνεται μονιμότητα ονομαστικά, πρέπει να μοριοδοτηθούν οι υπάρχοντες εργαζόμενοι. Υποσχέσεις επισήμως δεν υπήρξαν από την κυβέρνηση για μονιμοποίηση. Η ιστορία με το ΑΣΕΠ έπρεπε να ξεκινήσει νωρίτερα», τόνισε η επικεφαλής της «Ανοιχτής της Πόλης», Ρία Καλφακάκου και πρόσθεσε: «»Μέχρι Μάρτιο του 2017 οι σημερινοί συμβασιούχοι θα έχουν τη δουλειά τους. Κάνω έκκληση σε συνδικαλιστές. Μη παρασύρετε εργαζόμενους σε αδιέξοδο αγώνα. Ο ιδιώτης για τρεις ημέρες ανοίγει την κερκόπορτα της ιδιωτικοποίησης. Προφανώς και είναι πιο ακριβή».

«Από το πρωί βλέπουμε ένα ρεσιτάλ Μπουτάρη για την καθαριότητα στην πόλη. Η πόλη έχει σκουπίδια γιατί απολύονται και δεν πληρώνονται αυτοί που τα μαζεύουν. Η κυβέρνηση εμπαίζει ανοιχτά τους συμβασιούχους», τόνισε από την πλευρά του ο Γιάννης Δελής, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης.

«Το πρόβλημα δεν είναι μόνο τώρα. Πρέπει να βρούμε και άλλες μορφές αποκομιδής όπως η κομποστοποίηση. Θεωρώ υπερβολικό το ποσό για την απευθείας ανάθεσε σε ιδιώτη», ανέφερε από την πλευρά της, η Μόνικα Αϊβάζογλου, επικεφαλής της παράταξης «Γειτονιές σε Δράση».

«Καμία ειδική κοινωνική κατηγορία όσο δίκιο και να έχει δεν κατάφερε να το κερδίσει με τις κινητοποιήσεις της όταν οι συνέπειες των τελευταίων λειτουργούσαν εις βάρος της υπόλοιπης κοινωνίας. Τέτοιες καταστάσεις ευνοούν όσους επιθυμούν να φτάσει η κατάσταση στο μη παρέκει προκειμένου να θέσουν ως απόλυτο μονόδρομο την άποψη τους για ιδιωτικοποίηση των πάντων όπως ο κ. δήμαρχος», δήλωσε από την πλευρά του, επικεφαλής των «Μένουμε Θεσσαλονίκη», Κωνσταντής Σεβρής.

Μπουτάρης: Αλίμονο σε όποιους εμποδίσουν τους ιδιώτες

Στη δευτερολογία του ο Γιάννης απάντησε στους επικεφαλής τονίζοντας πως τα ερωτήματα είναι πολλά.

«Θα συνεχίσει το αυξημένο προσωπικό ασφαλείας να δουλεύει; Πώς θα διαχειριστούμε τόνους σκουπιδιών που ζέχνουν;», τόνισε.

Απαντώντας στον Σταύρο Καλαφάτη είπε: «Δεν θα σταθώ στην αντιπολιτευτική τοποθέτηση Καλαφάτη. Ξεφεύγει από την ουσία του θέματος. Με τον εισαγγελέα έχει γίνει ήδη επαφή, ποιος σας είπε ότι δεν κινηθήκαμε εξαρχής;».

«Η κ. Καλφακάκου έχει δίκαιο. Οι προηγούμενοι πού ήταν όταν αναπαρήγαγαν την ομηρία και δεν έκαναν απολύτως τίποτα;», ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε απαντώντας στην κ. Καλφακάκου: «Ανοίγει κερκόπορτα για ιδιωτικοποιήσεις; Ας είμαστε σοβαροί. Πού την είδατε; Γιατί δαιμονοποιούμε τις ιδιωτικοποιήσεις; Ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να κάνει τη δουλειά. Σε πολλές χώρες υπάρχουν μεικτά συστήματα. Πού είναι η λογική ότι δουλεύουν με 200 ευρώ στους εργολάβους; Αν είμαστε σοβαρό κράτος πρέπει να γίνονται έλεγχοι».

Τέλος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης απάντησε και στον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Γιάννη Δελή.

«Είναι γνωστή και δεδομένη η διαφορετική αντίληψη. Τρέφομαι από το να ρουφάω αίμα του λαού. Σας κατηγορώ ότι ως ΠΑΜΕ και ΚΚΕ παρασύρετε εργαζόμενους. Είστε ένα 5-10%, δεν θα επιβάλλετε την άποψή σας. Όσο είμαι δήμαρχος, το ΚΚΕ δεν θα επιβάλλει την άποψή του στον δήμο. Η πρότασή μας λέει: Αν σήμερα και αύριο έχουμε βελτίωση στην κατάσταση, δεν θα βάλουμε ιδιώτη. Αν όχι, θα βάλουμε και τον ιδιώτη. Και αλίμονο σε όποιους εμποδίσουν τη διαδικασία», τόνισε ο Γιάννης Μπουτάρης.

Keywords
Τυχαία Θέματα