Κωνσταντία Κοτσάνη: Η πολυταξιδεμένη νοσηλεύτρια υποψήφια με τον Νίκο Ταχιάο

Η νοσηλεύτρια Κωνσταντία Κοτσάνη είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» του Νίκου Ταχιάου.

Τόσα χρόνια ως νοσηλεύτρια, έχει μάθει να δουλεύει σε δύσκολες συνθήκες. Έχει μάθει να βιώνει τον πόνο των ασθενών σαν να είναι δικός της και να αισθάνεται καθημερινά τον θάνατο. Για αυτό όπως τονίζει θέλει να ζει την κάθε μέρα σαν να είναι ξεχωριστή και ιδιαίτερη.

Προσπαθώντας να γίνει ένας «πολίτης του κόσμου» έχει καταφέρει να γνωρίσει

μέχρι τώρα άλλες 42 χώρες και να αντιληφθεί δυστυχώς, όπως λέει, σε πόσους τομείς υστερεί η πόλη της Θεσσαλονίκης.

Απαντώντας στην ερώτηση για τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση να είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος τονίζει:

«Αποφάσισα να εργαστώ ως «πολίτης της Θεσσαλονίκης» μου. Έθεσα τις εμπειρίες και τις ιδέες μου, στην διάθεση του Ν. Ταχιάου για να οραματιστούμε μαζί μια καλύτερη Θεσσαλονίκη, ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος. Η επιλογή του να δουλέψουμε τελικά μαζί, με τιμά ιδιαίτερα. Εξάλλου όπως και ο ίδιος ξέρει έχω την μητέρα μου για πρότυπο, η οποία δούλεψε ήσυχα και ταπεινά για το δήμο Θεσσαλονίκης για περισσότερο από 20 χρόνια. Μεγάλο το βάρος του ονόματος της και εύχομαι να φανώ αντάξια του».

Βιογραφικό Κωνσταντίας Κοτσάνη

Η Κωνσταντία Κοτσάνη, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στις γειτονιές του Ντεπώ. Η μητέρα της Χρυσούλα Κοτσάνη-Βασιληά, δραστηριοποιήθηκε ως αιρετή σύμβουλος στην Ε’ Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ο πατέρας της Βασίλης Κοτσάνης εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας. Έχει μία αδελφή την Φανή, Θεολόγο-Αγιογράφο.

Η ζωή και η ενασχόλησή της με την πολιτική ξεκίνησε ως μέλος ΜΑΚΙ (Μαθητική Ανεξάρτητη Κίνηση). Στη νοσηλευτική σχολή ήταν εκπρόσωπος των φοιτητών της ΔΑΠ. Το 2002 εκλέχθηκε πρόεδρος ΟΝΝΕΔ στην Τ.Ο. Αγίας Τριάδας.

Κύριο μέλημά της τα καθημερινά προβλήματα των νέων. Οι καινοτόμες προτάσεις της, ήταν ο στόχος της από νεαρή ηλικία. Τα τελευταία χρόνια, έδωσε έμφαση στην επιστημονική και επαγγελματική της κατάρτιση καθώς ασχολήθηκε με την νοσηλευτική την οποία αγαπάει και υπηρετεί, εργαζόμενη στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης στο παιδιατρικό τμήμα.

Σήμερα είναι μέλος εκπρόσωπος της ΕΝΕ (Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος) Βορείου Ελλάδος.

Δείτε το βίντεο που ετοίμασε για να προβάλει την υποψηφιότητά της με τη βοήθεια μικρών και μεγάλων εθελοντών:

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κωνσταντία Κοτσάνη, Νίκο Ταχιάο,konstantia kotsani, niko tachiao