Κοινή ευρωπαϊκή λύση στο προσφυγικό και μεγαλύτερη αλληλεγγύη στην Ελλάδα θα ζητήσει ο Μητσοτάκης

Την ύπαρξη κοινής ευρωπαϊκής λύσης στο μεταναστευτικό θα ζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που πραγματοποιείται σήμερα.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από το Βερολίνο, όπου χθες είχε συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτς και στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης, θα βρεθεί σήμερα στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς. Τους ηγέτες του ΕΛΚ θα απασχολήσει το μεταναστευτικό, ένα θέμα που προκαλεί τριγμούς στο εσωτερικό της Ένωσης,

ενώ απειλεί και την κυβερνητική συμμαχία στη Γερμανία.

Το προσφυγικό έχει ταλανίσει ιδιαίτερα την Ελλάδα, που σηκώνει δυσανάλογα μεγάλο βάρος τα τελευταία χρόνια και η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδιαίτερα από τη στάση της Ιταλίας τους τελευταίους μήνες με την κυβέρνηση Σαλβίνι, εγκυμονεί κινδύνους για ακόμα πιο δύσκολες συνθήκες.

«Δεν νοείται να υπάρχουν χώρες στην ευρωπαϊκή οικογένεια που να αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Εάν επιμείνουν τότε οι περικοπές στα κοινοτικά κονδύλια που λαμβάνουν, αυτό δηλαδή, που προτείνει και ο Γάλλος Πρόεδρος, θα είναι μονόδρομος», είναι το σχόλιο στενού συνεργάτη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και σκιαγραφεί τη στάση του κ. Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της Συνόδου.

Σε αυτό θα επιμείνει και στις συναντήσεις που θα έχει με τον αυστριακό Καγκελάριο, Στέφαν Κουρτς και τον γάλλο Πρωθυπουργό Εντουάρντ Φιλίπ. Ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι το πρόβλημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ανά χώρα και με διμερείς συμφωνίες, αλλά συνολικά από την ΕΕ. «Είναι μακριά από εμάς η λογική Σαλβίνι, ανέφερε χαρακτηριστικά κορυφαίο στέλεχος της Πειραιώς, περιγράφοντας τη λογική που υπάρχει στη Νέα Δημοκρατία για το θέμα.

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται στη Σύνοδο του ΕΛΚ να τονίσει ότι η Ελλάδα είναι από τις χώρες που έχουν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος και αναμένουμε από τους εταίρους μας στην Ευρώπη να επιδείξουν μεγαλύτερη αλληλεγγύη, επιμένοντας στο αίτημα του για άμεση ενίσχυση της ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στα ελληνικά σύνορα.

Πηγή: iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα