ΚΝΕ Δυτ. Θεσσαλονίκης για την επίθεση σε προσφυγόπουλο: Τέτοιες επιθέσεις δεν έχουν σχέση με την αλληλεγγύη του τόπου μας

Την απερίφραστη καταδίκη της για την επίθεση στο 12χρονο προσφυγόπουλο στη νεάπολη Θεσσαλονίκης, εκφράζει η ΚΝΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης.

"Τέτοιες επιθέσεις καλλιεργούν το μίσος, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία", τονίζει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ενώ προσθέτει πως "δεν έχουν καμιά σχέση με την φιλοξενία και την

αλληλεγγύη του τόπου μας".

"Οι γονείς και οι παππούδες μας ξέρουν από μετανάστευση και προσφυγιά", επισημαίνει επίσης.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

"Στις 6/11 νωρίς το πρωί σε Γυμνάσιο της Νεάπολης 2 άγνωστοι(δειλοί!) επιτέθηκαν σε προσφυγόπουλο που πήγαινε στο σχολείο, κάνοντάς του χαρακιές και απειλώντας το να μην ξαναέρθει στο σχολείο.

Καλούμε όλους τους μαθητές, όλο το λαό της Νεάπολης να καταδικάσουν αυτή την ρατσιστική φασιστική επίθεση. Τέτοιες επιθέσεις καλλιεργούν το μίσος, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Δεν έχουν καμιά σχέση με την φιλοξενία και την αλληλεγγύη του τόπου μας. Οι γονείς και οι παππούδες μας ξέρουν από μετανάστευση και προσφυγιά. Τέτοιες ρατσιστικές φωνές και επιθέσεις έχουν σκοπό να κρύψουν τον πραγματικό ένοχο.

Ποιος όμως φταίει που υπάρχουν πρόσφυγες και ξεριζωμένοι σήμερα; Φταίνε οι πόλεμοι, οι συγκρούσεις που υπάρχουν σε όλη την “γειτονιά” μας. Το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η Ρωσία που συνεχίζουν τις επεμβάσεις στην περιοχή. Σε όλες αυτές τις χώρες, όπως και στην δική μας, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι θέλουν να “μοιράσουν” τον πλούτο, τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο, γι’ αυτό τσακώνονται σα τους λύκους. Όμως την πληρώνουν άμαχοι, οικογένειες και παιδιά σαν και μας. Οι πρόσφυγες συμμαθητές μας είναι παιδιά που ήρθαν από χώρες όπως η Συρία όπου γίνεται πόλεμος. Έφυγαν με τους γονείς τους ταξιδεύοντας χιλιάδες χιλιόμετρα από την πατρίδα τους, για να ξεφύγουν από τις βόμβες που βούιζαν στα κεφάλια τους. Αναγκάστηκαν να αφήσουν τη γειτονιά τους, τους φίλους τους γιατί κινδύνευε η ζωή τους.

Δεν ανεχόμαστε φασιστικές επιθέσεις στα σχολεία
και στις γειτονιές μας!

Κάποιοι προσπαθούν να σπείρουν το μίσος και το ρατσισμό. Να μας πείσουν ότι αυτοί οι συμμαθητές μας είναι εχθροί μας επειδή έχουν διαφορετικό χρώμα, διαφορετική γλώσσα και συνήθειες από εμας. Δεν θα τους περάσει!

Εμείς ξέρουμε ότι έχουμε τις ίδιες αγωνίες και όνειρα με αυτά τα παιδιά! Ότι είμαστε από την ίδια μεριά! Ότι έχουμε απέναντί μας τους ίδιους εχθρούς. Τις κυβερνήσεις που μας στερούν το σχολείο που αξίζουμε, μας αφήνουν χωρίς καθηγητές και “πετάει” για τα σχολεία μας ότι “ψίχουλο” περισσέψει. Αυτά τα παιδιά παλεύουν να επιβιώσουν, να κάνουν μια νέα αρχή, κόντρα σε όσους τους καταστρέφουν τη ζωή. Ο αγώνας μας πρέπει να είναι κοινός με αυτά τα παιδιά.

Δίνουμε το χέρι- Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους πρόσφυγές Απομονώνουμε κάθε ρατσιστική φωνή

Μπαίνουμε μπροστά ώστε όλοι οι πρόσφυγες συμμαθητές μας να νιώσουν μέρος της μαθητικής κοινότητας, να κάνουν παρέες όπως και όλα τα παιδιά, να μοιραστούν τα όνειρα και τις αγωνίες τους με έμας. Διεκδικούμε μαζί με τους γονείς και τους καθηγητές να:

• δημιουργηθούν τμήματα ένταξης για όλα τα προσφυγόπουλα.
• Να προσληφθούν μεταφραστές- διερμηνείς με ευθύνη του κράτους, να υπάρχει όλο το ειδικευμένο προσωπικό στο σχολείο ώστε αυτά τα παιδιά να μπορούν να μάθουν και τα ελληνικά και την μητρική τους γλώσσα.
• Να γίνουν προσλήψεις σε καθηγητές, ψυχολόγους, και κοινωνικούς λειτουργούς.
• Να σταματήσει ο άθλιος εγκλωβισμός των παιδιών και των οικογενειών τους σε hot spot.
• Να γίνουν όλες οι διαδικασίες ώστε να φύγουν όσοι θέλουν στην χώρα πραγματικού προορισμού τους"

Keywords
Τυχαία Θέματα