Κλάους Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί κούρεμα, αν συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις

Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί κούρεμα χρέους, εάν συνεχίσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, σύμφωνα με το κείμενο ομιλίας που θα εκφωνήσει αργότερα στο Βερολίνο.

Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο, η Ελλάδα θα μπορέσει να χρηματοδοτείται μόνη της τακτικά

από τις χρηματιστηριακές αγορές.

Ελλάδα μπορεί να γίνει το 5ο success story εάν παραμείνει στην πορεία των μεταρρυθμίσεων. Έχει γίνει μεγάλη πρόοδος στην Ελλάδα, κάτι που δεν αναγνωρίζεται πάντα στη Γερμανία", αναφέρει στην ίδια ομιλία ο κ. Ρέγλινγκ.

Ο ESM θα μπορούσε να διαδραματίσει ρόλο στις μελλοντικές αναδιαρθρώσεις χρεών, αναφέρει ο Ρέγκλινγκ διευκρινίζοντας, ωστόσο, πως ο ίδιος είναι επιφυλακτικός όσον αφορά την αυτόματη επιμήκυνση των ωριμάνσεων του χρέους.

"Ο ρόλος αυτός θα έχει στόχο τη δημιουργία ενός αξιόπιστου πλαισίου για τις διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες πιστωτές", εξηγεί ο Ρέγκλινγκ. Όπως αναφέρει, ο ESM, που έχει εμπειρία στο θέμα της βιωσιμότητας του χρέους και είναι πολύ δραστήριος στην αγορά, θα μπορούσε να διαδραματίσει τον ρόλο ενός "ουδέτερου μεσολαβητή στις διαπραγματεύσεις", προσθέτει ο Ρέγκλινγκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα