ΚΚΕ: Η προστασία του περιβάλλοντος προϋποθέτει έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης

Για μονοπωλιακούς ομίλους, που καταστρέφουν το περιβάλλον, κάνει λόγο το ΚΚΕ, με αφορμή την 5η Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που καθιερώθηκε πριν από 46 χρόνια από τον ΟΗΕ.

Σε ανακοίνωσή του το κόμμα υπογραμμίζει πως «οι μονοπωλιακοί όμιλοι συνεχίζουν απτόητα να καταστρέφουν το περιβάλλον στο κυνήγι του κέρδους», στηλιτεύοντας ταυτόχρονα την υποκρισία αστικών κυβερνήσεων και

ιμπεριαλιστικών οργανισμών που «δίνουν όρκους πίστης για ένα "βιώσιμο πλανήτη" και εξαγγέλλουν μέτρα για τη "σωτηρία του"».

«Στην πραγματικότητα στοχεύουν στην ενίσχυση των καπιταλιστικών επενδύσεων, ώστε το κεφάλαιο να βγάλει κέρδος και απ' τα προβλήματα που το ίδιο δημιουργεί», προσθέτει το ΚΚΕ.

«Από δίπλα ορισμένες, πλούσια αμειβόμενες, περιβαλλοντικές οργανώσεις, που κάνουν ό,τι μπορούν τη μέρα αυτή για να αθωώσουν τον ένοχο, τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής. Ακόμη κι αν προβάλλουν κάποιες εξόφθαλμες πλευρές της καταστροφικής -για το περιβάλλον- δράσης τού κεφαλαίου, μόνο και μόνο για να φανούν πιο αξιόπιστες στα μάτια των λαϊκών στρωμάτων, τις αποδίδουν τελικά, όχι στην ίδια τη φύση του εκμεταλλευτικού συστήματος, αλλά σε κάποια επιμέρους λάθη, αστοχίες ή έστω καταδικαστέες υπερβολές», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, το ΚΚΕ τονίζει ότι «η εργατική τάξη, ο λαός, έχουν κάθε λόγο να απορρίψουν όλη αυτήν την προπαγανδιστική φιέστα», καθώς «βιώνουν καθημερινά ότι οι αποφάσεις, οι αντιθέσεις και οι πρόσκαιρες συμφωνίες μεταξύ ιμπεριαλιστικών κρατών, μεταξύ μονοπωλιακών ομίλων, αφορούν το ποιος θα πάρει την καλύτερη μερίδα από την καταλήστευση των φυσικών πόρων του πλανήτη».

Keywords
Τυχαία Θέματα