Κίνα: Βουτιά κατέγραψαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων τον Μάρτιο σε ετήσια βάση λόγω της πανδημίας

Οι πωλήσεις οχημάτων στην Κίνα μειώθηκαν και πάλι σε ετήσια βάση τον Μάρτιο, σημειώνοντας βουτιά κατά 41,8%, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Κινεζική Ένωση Επιβατικών Αυτοκινήτων (CPCA), με τη μεγαλύτερη παγκοσμίως αγορά αυτοκινήτων να έχει αποδυναμωθεί από την πανδημία του νέου κορονοϊού.

Συγκεκριμένα,σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τον προηγούμενο μήνα πουλήθηκαν 499.538 οχήματα συγκριτικά με 858.131 την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σύμφωνα με την CPCA. Τον Φεβρουάριο, οι πωλήσεις

αυτοκίνητων είχαν μειωθεί κατά 78% σε ετήσια βάση.

Η κατάρρευση αυτή αντανακλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου τη στιγμή που η χώρα πασχίζει να επανεκκινήσει την επιχειρηματική δραστηριότητα που παρέλυσε από τον Ιανουάριο λόγω της Covid-19.

Ο ιός έχει εξίσου σοβαρές επιπτώσεις στην κατανάλωση καθώς εκατοντάδες εκατομμύρια Κινέζοι περιορίζουν τις μετακινήσεις τους καθώς φοβούνται πιθανή μόλυνση από τον κορονοϊό.

Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη παγκοσμίως αγορά αυτοκινήτων και ο κλάδος αυτός επλήγη ιδιαίτερα από την πανδημία.

Σε σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων για το θέμα αυτό, Κινέζοι αξιωματούχοι είπαν ότι η κατάσταση είναι "προσωρινή". "Στα τέλη του 2020, η Κίνα θα ξεπεράσει τις ΗΠΑ στον αριθμό των ιδιοκτητών αυτοκινήτων", προέβλεψε ο Γουάνγκ Μπιν, επικεφαλής κατανάλωσης στο υπουργείο Εμπορίου.

Για να τονωθεί η ζήτηση, το Πεκίνο ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι παρατείνεται για δύο χρόνια η έκπτωση φόρων για την αγορά νέων ενεργειακών οχημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα