Κείμενο με σύμβολα "κρασάρει" iPhones, iPads και Apple Watches

Εάν είστε ιδιοκτήτης ενός iPhone, iPad ή Apple Watch, πιθανώς να μην περάσετε ιδιαίτερα όμορφα τις επόμενες μέρες, μιας και ένα κείμενο με σύμβολα, μέσα σε μια ειδοποίηση, θα 'κρασάρει' οποιαδήποτε από αυτές τις συσκευές. Όπως πιθανώς μαντέψατε, τα νέα για αυτό το μικρό κείμενο

έχουν γίνει viral, που οδηγεί στο να χρησιμοποιείται ακόμα περισσότερο.

Σύμφωνα με το 9To5Mac, το κείμενο αυτό περιέχει χαρακτήρες γραμμένους στη γλώσσα Sindhi, σε συνδυασμό με το emoji για τη ιταλική σημαία (αν και το emoji της σημαίας δεν είναι απαραίτητο σύμφωνα με το συγκεκριμενο video στο Twitter). Για κάποιο λόγο, το κείμενο αυτό οδηγεί το hardware της Apple είτε να καταλήξει σε crash ή να σταματήσει να ανταποκρίνεται σε input εάν λάβει την ειδοποίηση αυτή, που να περιέχει το κείμενο που περιγράφεται παραπάνω. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε αν σας συμβεί κάτι τέτοιο, είναι να κάνετε επανεκκίνηση της συσκευής σας και θα επιστρέψει στην κανονική τους λειτουργία.

Η κατάσταση, ωστόσο, γίνεται χειρότερη, μιας και το κείμενο αυτό μπορεί να σταλεί από οποιοδήποτε app, ακόμα και από εφαρμογές τρίτων. Το "bug" θα προκαλέσει εκνευρισμό σε πολλούς χρήστες, γιατί το να έρθουν σε 'επαφή' μαζί του δεν περνά από το χέρι τους. Δεν μπορείτε εύκολα να σταματήσετε όλα τα μηνύματα που δέχεστε, αλλά μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις στη συσκευή σας. Δεν είναι κάτι που θα σας αρέσει, αλλά εάν λαμβάνετε συχνά ειδοποιήσεις που μπορεί να 'κρασάρουν' τη συσκευή σας, ίσως να ναι το λιγότερο κακό από τις υπόλοιπες επιλογές που είναι διαθέσιμες.

Η Apple φαίνεται να έχει διορθώσει το bug στο iOS 13.4.5, αλλά η ενημέρωση είναι ακόμα σε μορφή beta. Ίσως να τη δούμε να κυκλοφορεί γρήγορα, εάν πολλοί χρήστες της Apple ξεκινήσουν να παραπονιούνται δημόσια για το crashing στο hardware τους. Είναι ένα κάπως ντροπιαστικό bug για την Apple, εξάλλου, αλλά δεν είναι και η πρώτη φορά που της συμβαίνει κάτι τέτοιο. Σύμφωνα με το MacRumors, κάπου στο 2015, μια σειρά από χαρακτήρες που στάλθηκε σε iPhone μέσω κειμένου οδήγησε το smartphone σε crash. Τα iPhones σημείωσαν ίδια συμπεριφορά το 2016, ύστερα από την απλή αναπαραγωγή ενός τριών δευτερολέπτων video.

Πηγή: gr.pcmag.com

Keywords
Τυχαία Θέματα