Καθηγήτρια του ΕΜΠ: Πώς αποδείξαμε την αυθεντικότητα του Τάφου του Χριστού

Την σπουδαία και ιστορικής σημασίας ανακάλυψη ότι ο Τάφος του Ιησού στην Ιερουσαλήμ είναι ο αυθεντικός, εκείνος δηλαδή που έστησαν οι Ρωμαίοι περί τα μέσα του 4ου αιώνα, έκανε επιστημονική ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).

Τη σχετική ανακάλυψη δημοσίευσε το περιοδικό National Geographic. Οι μελτητές άνοιξαν τον Πανάγιο Τάφο τον Οκτώβριο του 2016.

Η καθηγήτρια του ΕΜΠ και επικεφαλής

της ομάδας για τις εργασίες αποκατάστασης και αναστήλωσης του Παναγίου Τάφου, Αντωνία Μοροπούλου, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 και εξήγησε πώς η επιστημονική ομάδα κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα.

Όπως είπε, η γκρίζα, σπασμένη πλάκα επί της ταφικής κλίνης αποδείχθηκε ότι τοποθετήθηκε για την περίκλειση και την ορθομαρμάρωση του τάφου επί της εποχής του Μεγάλου Κωνσταντίνου.

«Είναι συμβατή με την ιστορία του Μνημείου, του Ναού της Αναστάσεως, που θεωρείται ότι χτίστηκε από τον Μεγάλο Κωνσταντίνο το 326 μ.Χ. Δεν ετέθη ποτέ θέμα αμφισβήτησης από τις χριστιανικές κοινότητες, αλλά από τις κοινότητες των ιστορικών και αρχαιολόγων ευρύτερα», σημείωσε η καθηγήτρια του ΕΜΠ, που χαρακτήρισε τιμή για την ομάδα των Ελλήνων επιστημόνων την ανάληψη ενός τόσο σπουδαίου έργου.

Keywords
Τυχαία Θέματα